Política

Rigau plantarà demà Wert en la sectorial d'Educació per “imposar” la LOMQE

El Govern acusa el ministre d'Educació de falta de diàleg i de voler “imposar” de mala manera el decret de la llei d'educació que imposa el castellà com a llengua vehicular

Segons el text, la Generalitat haurà d'assumir el transport i el menjador dels alumnes escolaritzats en castellà

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, no anirà demà a la conferència sectorial d'Educació que se celebra a Madrid. Així, Rigau tornarà a plantar el ministre José Ignació Wert, que vol que els consellers de totes les autonomies validin el decret de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE) que desenvolupa que el castellà sigui llengua vehicular a l'ensenyament a Catalunya. Així ho ha anunciat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha assegurat que el Govern no vol assistir en una reunió en la qual es vol aprovar un decret que respon a “una dèria” del PP que “deix ala porta oberta a relegar el català pels segles dels segles”.

Per Homs, aquesta manera d'actuar del ministre Wert “s'acosta més a la imposició” que no pas a “la intenció de buscar acord i vies de diàleg”. “No només pel contingut, sinó també per la manera com es fa”, ha considerat Homs, que ha assenyalat que el Govern ha decidit no assistir a la reunió en què es pretén que totes les comunitats validin un decret que afecta només Catalunya.

Segons informa TV3, el decret vol donar una solució als pares que volen que, a banda de la llengua i literatura castellanes, hi hagi una altra assignatura en castellà en els seus centres. El text explica que no es consideraran raonables les ofertes en castellà fora del municipi de qui ho demani tret que sigui un municipi pròxim.

El Ministeri d'Educació, tal com ja se sabia, es farà càrrec de la matriculació, transport i menjador de l'alumne, però ho deduirà del règim de finançament de la comunitat autònoma.

No és la primera vegada que Rigau planta el ministre Wert en una reunió sectorial d'Educació. Al desembre del 2012, quan encara no s'havia aprovat la LOMQE, la consellera va abandonar la sala a mitja conferència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia