Política

judicial

El jutge de pau de Vidreres no presenta recurs i es formalitza la suspensió

L'Ajuntament aprovarà la setmana vinent una convocatòria per ocupar la plaça

Els que ho vulguin tindran vint dies per presentar la candidatura

Joan Colls Vall-llosera no ha presentat recurs contra la resolució del Consell General del Poder Judicial d'apartar-lo del càrrec de jutge de pau de Vidreres i ja no ocupa aquesta plaça. El màxim òrgan del poder judicial va decidir destituir-lo per la seva antiga militància a CDC. La denúncia, provinent d'un veí del municipi, també retreia que Colls havia “participat en manifestacions independentistes junt amb l'alcalde convergent”, en referència a l'acte institucional de la Diada, organitzat per l'Ajuntament.

D'aquesta manera, el càrrec de jutge de pau està vacant i l'ocupa de manera provisional el jutge suplent. Ara l'Ajuntament de Vidreres haurà d'iniciar els tràmits per nomenar un altre jutge de pau. Segons van explicar des del consistori, aquesta tramitació s'iniciarà la setmana vinent. En el ple, previst per dimarts, s'aprovarà la nova convocatòria de jutge de pau. “Hi ha un termini de vint dies quan es tiri endavant la convocatòria perquè qui vulgui presentar-se per ser jutge de pau ho pugui fer”, va explicar l'alcalde, Jordi Camps. Quan hagin passat aquests vint dies, en el següent ple municipal, els regidors escolliran la persona que substituirà Colls al càrrec de jutge de pau. Demà, 21 de març, hauria fet 14 anys que Colls era el jutge de pau de Vidreres.

El gener del 2007, Colls va passar a militar a CDC, però el febrer de l'any passat, pocs dies abans de la seva renovació, va sol·licitar la baixa del partit.

LA XIFRA

14
anys
ha estat Joan Colls Vall-llosera titular del jutjat de pau de Vidreres. De fet, els hauria complert demà.

LA FRASE

Ha estat un gran jutge i ha fet la feina molt ben feta; no hi ha dret que a una persona com Joan Colls se la faci plegar
Jordi Camps
Alcalde de Vidreres

Suport de l'alcalde a Joan Colls

CiU, VsT-ERC i el PSC han mostrat el seu reconeixement a la tasca duta a terme per Colls al capdavant del jutjat de pau de Vidreres. L'alcalde, Jordi Camps, va destacar la “defensa” de Vidreres i “la gran tasca” que ha fet: “No hi ha dret que se'l faci plegar.” El suport del batlle cap al ja exjutge de pau es va explicitar el dia del Ranxo, en què Colls va estar al costat de Camps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia