Política

Germà Gordó contra el batlle de Perpinyà

El conseller de Justícia de la Generalitat assisteix a l'acte electoral d'una marca blanca de CDC

Afirma que l'alcalde Jean Marc Pujol no ha respectat els acords signats entre la UMP i Convergència

Germà Gordó va assistir dimecres a Perpinyà a un acte electoral de la llista Jeunes engagés. Endavant Perpinyà que participa a les eleccions municipals que s'han de celebrar aquest diumenge. Aquesta llista formada per joves d'entre trenta i quaranta anys és la marca blanca de la secció perpinyanesa de Convergència Democràtica de Catalunya, amb qui s'han ajuntat joves d'altres partits centristes minoritaris i independents. CDC havia signat fa dos anys uns acords electorals amb el partit conservador francès UMP per presentar candidats en llistes conjuntes a les eleccions municipals arreu de la Catalunya Nord. Segons Gordó “l'alcalde de Perpinyà Jean Marc Pujol no ha respectat la seva paraula ni els acords signats” i, en l'acte de Perpinyà va afirmar que “els perpinyanesos no poden confiar en algú que no respecta la paraula donada.”

Trencament de relacions

El trencament de relacions entre el batlle Pujol i CDC es va fer públic el quinze de febrer quan els convergents explicaven en un comunicat que Pujol ens havia proposat “una presència simbòlica a la cua dels llocs amb possibilitats de resultar electes”. De res va servir la visita discreta que va fer a Perpinyà, el mes de gener, Germà Gordó per parlar amb el batlle d'aquest tema, a instàncies de la federació convergent nord-catalana. Dies després el president de CDC a la Catalunya Nord, Jordi Vera, anunciava a l'Agència Catalana de Notícies que CDC “presentarà una llista centrista i catalanista a Perpinyà”. Vera reconeixia que presentar una llista amb tant poc temps de marge “és un gest simbòlic” que demostra la “seriositat” d'un partit “que vol ser present al debat polític de la capital de la Catalunya del Nord”. Finalment, les sigles de CDC no apareixen en la campanya electoral i els militants de les seves joventuts han creat la llista Jeunes engagés, endavant Perpinyà.

En l'acte a Perpinyà el conseller de Justícia de la Generalitat va adreçar-se als membres de la llista dient-los-hi que eren “els catalans de demà, els que construiran el Perpinyà del futur, divers, obert, on totes les generacions, tots els orígens, totes les religions, treballaran junts pel benestar col·lectiu”. Gordó va acabar la seva intervenció afirmant que “sou l'esperança d'aquest país, és amb vosaltres que la nova Catalunya haurà de treballar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia