Política

ROSA ALENTORN

COORDINADORA DE LA CAMPANYA ‘SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA'

“Creiem que hi haurà una gran mobilització”

Quines previsions fan per aquest cap de setmana?
El nostre objectiu és augmentar amb escreix les 235.000 signatures que vam recollir durant la campanya del mes de gener. Creiem que hi haurà una gran mobilització ciutadana.
Com valoren la incorporació de l'AMI a la campanya?
Per nosaltres, la col·laboració de l'AMI és molt important per diverses raons. Primer, perquè ens permetrà abastar més territori i arribar al 98,5% de la població. També ens ajuda a institucionalitzar la campanya i demostrar la unitat d'acció de la societat civil respecte del procés.
Hi ha planificada alguna altra jornada de recollida de vots massiva pels pròxims mesos?
Tenim marcat el dia de Sant Jordi com una altra jornada clau. Tot i que el desplegament serà menor, és un dia especial per al país i molta gent surt al carrer a celebrar-ho. És un dia adient. La següent recollida intensiva l'estem planificant per les setmanes posteriors a les eleccions europees.
Es marquen alguna quantitat de firmes com a referent per considerar-ho un èxit?
És difícil, ja que no tenim antecedents d'accions com la que estem duent a terme. El nostre objectiu és aconseguir-ne com més millor, i no ens marquem cap màxim. Creiem que aconseguirem demostrar que hi ha una majoria favorable a la independència.
Creuen que la presentació de les signatures al Parlament accelerarà el procés?
Estem segurs que sí. Presentar centenars de milers de signatures en què es demana la independència tindrà molta força. La manera com incidirà, però, també dependrà de les circumstàncies del moment.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia