Política

Per la fiscalia, la consulta podria ser constitucional

En l'escrit en què demana al TSJC que desestimi la querella contra Mas, diu que hi ha un “marge raonable” per discutir-ho

L'argument del govern espanyol que la consulta d'autodeterminació no té cabuda a la Constitució es podria desmuntar. La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera que hi ha un “marge raonable” per discutir si la consulta hi encaixa, segons va informar Catalunya Informació. La fiscalia s'hi refereix en una comunicació al jutge que ha de decidir si admet a tràmit la querella del sindicat ultradretà Manos Limpias contra el president Artur Mas per haver impulsat el procés. Pel fiscal, la querella, en què es demana la inhabilitació de Mas per prevaricació, desobediència a l'autoritat judicial i rebel·lió o sedició, no s'ha d'admetre a tràmit.

Aliè als plantejaments de la fiscalia, el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, va equiparar ahir la consulta amb una acció violenta, durant una visita a Badalona. Per Alonso, “és igual que es vulgui imposar la voluntat per la violència o per les urnes”. “Si és al marge de la llei no es pot fer perquè és antidemocràtic”, va reblar.

Lapsus de Rajoy

Per la seva banda, a Mariano Rajoy el fervor en la crítica li va jugar una mala passada. “No entenc com algú pot plantejar decisions que poden aïllar-te internacionalment, fer-te perdre la moneda, l'euro, i que et facin fora de la UE i els tractats internacionals. És una cosa impròpia de l'any 2011 en què vivim.” El president espanyol es va adonar immediatament de la relliscada. “2014. Lapsus!”, va admetre.

LA FRASE

És igual que es vulgui imposar la voluntat per la violència o per les urnes
Alfonso Alonso
Portaveu del pp al congrés

Les europees esquivaran les balances fiscals

Un altre ajornament de les balances fiscals. Els números que havien d'estar a finals d'any, primer, i que al març ja van prorrogar fins a finals de mes, no estaran fins al juny. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va confirmar ahir el nou termini que provocarà que la campanya per a les eleccions europees esquivi el debat dels números territorials. Un debat encès tenint en compte que Extremadura i Madrid ja han publicat les seves pròpies balances, i que en el cas de les de José Antonio Monago situaven Catalunya com un dels territoris més beneficiats per l'actual sistema de finançament. El govern català també està elaborant les seves.

L'equip d'experts capitanejat per l'investigador del CSIC Ángel de la Fuente treballa sobre una nova metodologia consistent fonamentalment a treballar sobre el mètode de càrrega-benefici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia