Política

ERC veta la declaració institucional sobre Suárez al Congrés dels Diputats

Els republicans es neguen a signar un text que enaltia la Transició i la figura del rei i tampoc participen al minut de silenci

La iniciativa requeria la unanimitat dels grups i ha quedat reduïdaa la lectura d'unes paraules a títol personal per part del president de la cambra, Jesús Posada

ERC ha vetat la declaració institucional del Congrés dels Diputats sobre la mort de l'expresident del govern espanyol Alfonso Suárez, que necessitava la unanimitat dels grups parlamentaris a la cambra baixa per poder prosperar. El president del Congrés, Jesús Posada, n'ha acabat llegint una a títol personal que ha anat seguida d'un minut de silenci i un llarg aplaudiment. No hi han participat ni els tres diputats d'ERC ni els set d'Amaiur.

El portaveu dels republicans, Alfred Bosch, que exerceix també el torn de portaveu del Grup Mixt, ha explicat als mitjans que el text que els havien plantejat enaltia la Transició i la figura del Rei, però no feia referències a la legalitat republicana ni denunciava el model d'impunitat.

ERC estava disposada a signar un text de condol per a la família de Suárez, però no a acceptar-ne un que lloés la Transició o fes valoracions polítiques. Un criteri compartit per Amaiur o el BNG, totes dins del Grup Mixt.

Finalment, i sense la presència dels diputats d'ERC ni Amaiur, Jesús Posada ha llegit en qualitat de president un text on expressava el “profund i sincer sentiment de pesar” i el “reconeixement” a la memòria i a la figura política de Suárez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia