Política

L'Ajuntament de Xirivella reclamarà la devolució del “cèntim sanitari”

La iniciativa duta al ple per Compromís va comptar amb el suport unànime de tots els grups

La Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 27 de febrer de 2014 va declarar contrari al dret comunitari l'Impost sobre Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs (IVMDH), l'anomenat “cèntim sanitari”, que es cobrava com a impost indirecte en la venda d'hidrocarburs.

Segons informava el regidor de Compromís, Ricard Barberà:“ l'Ajuntament de Xirivella té una despesa anual en combustible al voltant dels 30.000 euros, que podria representar una devolució d'uns 3.500 euros per al període dels exercicis 2010 a 2012 encara no prescrits”.

Ricard Barberà ha mostrat la seua satisfacció per l'aprovació de forma unànime de la moció presentada per Compromís per reclamar els diners pagats pel 'cèntim sanitari”. Diners que se sumaran a les partides de Serveis Socials, en admetre's durant el ple una suggerència del PSOE en esta línia.

Una altra partida important de carburants és la del gas natural, emprat en calderes i calefaccions (piscina municipal i altres edificis públics), exempta d'aquest cèntim però que supera els 100.000 euros anuals.

Ricard Barberà ha anunciat que Compromís presentarà una iniciativa perquè es realitze un estudi detallat d'estos consums per tal de reduir-los, bé siga mitjançant la instal·lació de sistemes més eficients o la instal·lació d'aigua calenta sanitària solar.

Suport unànime al Sáhara

La moció en suport al Poble Sahraui demanava l'ampliació de la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum en el Sáhara Occidental (MINURSO), que esta missió assumira funcions de supervisió de la violació dels drets humans.

També va estar aprobada per unanimitat. En este sentit, el portaveu de Compromís, Ricard Barberà, ha dit que existeix un deute històric amb el poble Sahraui que ens recorden diàriament un munt d'associacions amb el seu treball constant i sacrificat. Barberà ha destacat el treball de l'Associació Talha de suport al Poble Sahraui de Xirivella, “fan un treball de cooperació i sensibilització molt digne “.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia