Política

Sáenz de Santamaría: “No volem que cap espanyol sigui estranger al seu país”

La vicepresidenta del govern espanyol argumenta que als catalans els uneixen vincles “de sentiments, de proximitat, afecte i orgull” amb Espanya

La dirigent popular assegura que Catalunya és la comunitat en la qual més s'ha invertit en infraestructures en les dues últimes dècades

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat aquest diumenge que el PP no vol que “cap espanyol deixi de ser europeu i menys que es converteixi en estranger dins del seu propi país”. Per això, ha apel·lat a “l'Espanya solidària” i als “vincles afectius” que la uneixen amb Catalunya. 

En la clausura de la convenció per presentar el programa del PP català per a les eleccions europees, Sáenz de Santamaría ha remarcat que “Espanya és la millor plataforma comercial per a Catalunya”, ja que aquesta és la comunitat en la qual més s'ha invertit en infraestructures en les dues últimes dècades i la que arriba a un saldo comercial més gran amb la resta d'Espanya. 

Pel que fa al debat sobiranista, ha explicat que als catalans els uneixen vincles “de sentiments, de proximitat, afecte i orgull” amb Espanya més enllà dels “jurídics” i que els seus ciutadans “també tenen a Espanya el seu govern”.  “No es pot entendre Espanya sense Catalunya i no es pot ocultar com seria Catalunya sense Espanya”, ha avisat Sáenz de Santamaría, que no busca amb aquestes paraules “espantar ningú” sinó alertar sobre les conseqüències del “dret a decidir” i d'una possible separació. 

La vicepresidenta ha assegurat que amb el PP els catalans no van a perdre el dret de vot que han exercit a Europa des del 1987, i ha apel·lat a la unió davant l'aïllament i el diàleg “dins la llei”, perquè, segons el seu parer, “els projectes d'èxit sempre neixen des de l'entesa”. 

“Catalans, espanyols i europeus, això és el que sou, podeu sentir una identitat més a prop però cap hauria de ser excloent”, ha dit la líder popular, per a qui els votants del PP són els únics que saben dir “en català i en castellà que Espanya és un gran país” al qual l'uneixen segles d'història amb Catalunya. 

Aquestes relacions entre la comunitat i la resta del país, ha insistit, no poden dependre d'una decisió política perquè són “fruit d'una convivència construïda al llarg de moltes generacions”. 

“Junts -ha indicat- hem estat capaços del millor i hem afrontat també junts els pitjors moments, per això els costa tant trobar el que ens separa, perquè és molt més el que ens uneix”. 

La vicepresidenta ha defensat les reformes del govern espanyol, gràcies a les quals Espanya “ha deixat de ser un problema (a Europa) per convertir-se en una oportunitat” i el país ha recuperat inversions, veu créixer la seva activitat econòmica i crea ocupació. 

Ara fa falta, ha dit, “perseverar fent més reformes per al creixement”, amb la vista posada a resoldre el problema de l'atur, que segueix sent el “gran repte” i el “principal problema” a Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia