Política

Hollande nomena Manuel Valls com a nou primer ministre de França

El president francès demana al fins ara ministre de l'interior que encapçali un “govern de combat”

L'executiu de Jean-Marc Ayrault dimiteix en bloc per la desfeta del PS a les eleccions municipals

El president francès, François Hollande, ha nomenat nou cap de govern el fins ara ministre de l'Interior, Manuel Valls, tal com han avançat aquesta tarda diferents mitjans francesos.

Hollande ha confirmat els canvis aquest dilluns al vespre hores després que el fins ara primer ministre, el socialista Jean-Marc Ayrault, presentés la seva dimissió i la de tot el seu gabinet després de la desfeta del Partit Socialista (PS) a les eleccions municipals. Els socialistes han perdut més de 150 alcaldies en ciutats de més de 9.000 habitants, mentre que l'extrema dreta del Front Nacional s'ha fet amb el control d'11 consistoris.

En un discurs emès per televisió, el president ha assegurat que ha rebut el missatge dels francesos a les urnes. “Votant o amb l'abstenció, heu expressat el vostre descontent i la vostra decepció. He entès el missatge”, ha dit.

En aquest sentit, ha explicat que ha encarregat a Valls la formació d'“un govern de combat” i “unit” que tingui l'objectiu de reforçar l'economia, protegir la justícia social i recuperar el poder adquisitiu dels francesos..

“És un moment important a la nostra vida nacional”, ha destacat Hollande. “Confio en Manuel Valls”, ha destacat.

El cap d'Estat francès ha aprofitat la seva compareixença per expressar el seu “reconeixement” al fins ara primer ministre Ayrault.

El nou primer ministre francès és fill del pintor català exiliat a França Xavier Valls i va néixer a Barcelona el 1962, quan els seus pares van tornar de vacances a la capital catalana, i s'expressa amb fluïdesa en català, francès i italià, ja que la seva mare, Luisangela Galfetti, és originària de la Suïssa de parla italiana. La seva carrera al PS va començar quan només tenia 17 anys i des d'aleshores ha ocupat càrrecs com el de responsable de premsa del govern de Lionel Jospin, alcalde d'Évry, i va ser rival d'Hollande a les primàries socialistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia