Política

Avui hi ha ple

Figueres

La plataforma d'afectats per la hipoteca, al ple

La PAPH intervindrà per aclarir la seva posició

ERC vol normalitzar l'ús del català en les atraccions de fires

El ple d'avui dimarts a Figueres estarà marcat per temes relacionats amb l'habitatge. Els responsables de la Plataforma d'Afectats per la Pobresa i les Hipoteques de Figueres (PAPH) intervindran en el ple. Tal com ho preveu el reglament municipal, la PAPH ha hagut de presentar una instància a l'Ajuntament per demanar de poder expressar-se en la sessió plenària. Els responsables de l'entitat volen aclarir perquè la PAPH va abandonar la comissió tecnicopolítica dels desnonaments. El reglament orgànic municipal (ROM) preveu precisament la possibilitat que les entitats municipals puguin intervenir en els plens si en formulen la demanda.

D'altra banda, en el ple d'avui també es formalitzaran algunes de les mesures anunciades pel govern municipal per ampliar la borsa d'habitatges de lloguer social de la qual vol disposar l'Ajuntament. Un d'aquests punts és concedir una bonificació del 95% de l'import sobre bens immobles (IBI) pels immobles que s'han posat a disposició d'aquesta borsa.

Pel que fa les mocions presentades pels diferents grups municipals, destaca la d'ERC, que demanarà que s'avanci en el camp de la normalització lingüística de les atraccions que s'instal·len al recinte firal durant les Fires de la Santa Creu.

En el text que presentarà ERC es considera que “les fires a Figueres continuen essent un espai de les festes al qual no ha arribat la normalització lingüística”. La moció proposa la introducció d'un fil musical únic en què la música que s'emeti sigui catalana i que, alhora, eviti la competència en decibels entre les diferents atraccions, “que acaba generant un estrès sonor molt notable a tot el recinte firal”.

La portaveu del grup, Mireia Mata, hi afegeix que el que proposen no és cap utopia. “És una realitat que a Girona es pot constatar i gaudir”, diu Mata.

Segons ERC, Òmnium Cultural també ha presentat una sol·licitud al govern municipal sobre aquest tema, en què demana que es duguin a terme accions durant les Fires d'enguany.

La PAPH.
La Plataforma d'Afectats per la Pobresa i la Hipoteca de Figueres intervindrà en el ple d'avui per donar la seva versió sobre la situació de l'habitatge a Figueres.

L'ORDRE DEL DIA

Habitatge.
Concedir una bonificació del 95% de l'impost sobre béns immobles per immobles que s'han posat a disposició de la borsa de lloguer social
Festius
Sol·licitar els dos dies festius addicionals d'obertura comercial autoritzada a la ciutat de Figueres per enguany
Laboral
Ratificar l'acord per permetre l'abonament de la part proporcional de la paga extraordinària de desembre de 2012 dels funcionaris municipals.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.