Política

Pacte contra la “vella” política

Junqueras i Maragall, aliats a les eleccions europees, s'erigeixen com l'alternativa a CiU i el PSC, als quals acusen de ser els partits de l'‘establishment'

El líder d'ERC carrega durament contra el seu soci parlamentari

La coalició que formen ERC i Nova Esquerra Catalana per a les eleccions europees va començar ahir oficialment la precampanya amb el repte d'intentar convertir-se en la força majoritària a Catalunya el 25 de maig que ve. Per visualitzar aquesta unitat, van seure a la mateixa taula els líders de les dues formacions, Oriol Junqueras i Ernest Maragall, que es van erigir com l'alternativa a les polítiques de CIU i el PSC, als quals van acusar de ser els partits de l'establishment arran de l'acord sobre BCN World.

Junqueras i Maragall van ressaltar que aquesta sociovergència només afavoreix a uns quants i és la “pitjor imatge de model de país”. Però el líder d'ERC va continuar carregant contra el seu soci parlamentari, en una maniobra per marcar perfil progressista –el mateix PSC o ICV han retret més d'un cop a ERC que ha perdut la E d'esquerra pels seus pactes amb CiU–. En aquest sentit va posar en el mateix sac dels retrets a la federació l'externalització de la publicitat de TV3 o les conclusions de la comissió de sanitat, que es va tancar sense entrar en els casos de presumpta corrupció. “La vella política posant-se d'acord”, va reblar.

Tot i aquest malestar, CiU i ERC s'esforcen a separar la polèmica de BCN World del seu pacte de governabilitat.

Pel que fa als comicis, Maragall i Junqueras van fer una crida a la participació per tal que Europa s'adoni que interessa i molt a Catalunya, sobretot en un moment en què la intervenció de la UE pot ser decisiva en la consulta i el posterior procés cap a la independència. Junqueras, però, no es va voler mullar sobre si la coalició aconseguirà dos eurodiputats –el número dos és Maragall– i això que el conductor de l'acte, l'exconseller Joan Manuel Tresserras, li va recordar que abans de les eleccions al Parlament sí que va fer una travessa i la va encertar: que ERC seria la segona força més votada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia