Política

Una jutge suspèn l'acord de Cabrils de facilitar padró a la Generalitat

La instructora cita les parts dilluns que ve dia 7 perquè puguin al·legar el que considerin convenient

La jutge Elsa Puig també acorda emplaçar l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que va emetre un dictamen sobre la cessió

Una jutge de Barcelona ha suspès cautelarment l'acord de l'ajuntament de Cabrils (Maresme) de posar a disposició de la Generalitat les dades del padró municipal i els instruments necessaris per a la possible celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya. 

A la primera resolució judicial davant els recursos presentats en aquest àmbit, la titular del jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona cita les parts dilluns que ve dia 7 perquè puguin al·legar el que considerin convenient sobre l'aixecament o manteniment de la suspensió acordada. 

L'acord, pres pel ple de l'ajuntament barceloní el passat 27 de març, va ser recorregut pel president del partit Alianza Central Demócrata, Alejandro Rusiñol, i ara la magistrada, a la vista de les al·legacions formulades aprecia “les circumstàncies d'especial urgència que permeten l'adopció d'una mesura cautelar inaudita”. El demandant considera que l'entrega del cens vulnera la llei de protecció de dades, i per això va demanar la suspensió urgent de l'acord municipal.

La jutge Elsa Puig acorda emplaçar l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que va emetre un dictamen sobre la cessió de dades del padró per realitzar la consulta al novembre de 2014, “per si al seu dret convingués comparèixer com codemandada en el present recurs”. 

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia