Política

L'ANC vota el seu full de ruta avui a Tarragona

L'organització hi espera uns 8.000 assistents i disposa de 450 voluntaris

Entre 7.000 i 8.000 membres de ple dret de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'espera que s'apleguin avui a la Tàrraco Arena Plaça (TAP), l'antiga plaça de toros de Tarragona, en la que serà la segona assemblea ordinària de l'entitat. Durant la jornada està previst el debat i l'aprovació del full de ruta de l'ANC, document al qual s'han presentat unes 200 esmenes durant la seva tramitació, de les quals 21 arriben vives a l'acte d'avui. L'assemblea, en què també actuaran Pep Sala i Pepet i Marieta, servirà també per fer públic de manera oficial l'acte de mobilització que l'ANC proposa pel pròxim 11 de setembre.

Dispositiu de trànsit

Des de l'ANC de Tarragona s'ultimaven ahir els preparatius per deixar a punt l'antiga plaça de toros de la ciutat i fer la formació dels 450 voluntaris que seran necessaris per al funcionament de l'acte, especialment per al control dels accessos i el recompte de vots dels disset sectors en què es dividiran els membres de l'ANC. La majoria de voluntaris provenen de la massa social que l'entitat té a Tarragona (que se situa entorn del miler de persones entre socis i simpatitzants), però també rebran el suport de membres de les assemblees de Reus o Valls, i d'altres punts de Catalunya.

La quantitat de gent que s'espera que es desplaci fins a la ciutat durant el matí ha obligat a pactar un dispositiu de mobilitat tant amb la Guàrdia Urbana com amb els Mossos d'Esquadra, especialment per facilitar l'arribada de la seixantena d'autocars que traslladaran els membres de l'ANC des de diversos punts del Principat. Tant en el moment de l'arribada com en el de marxa dels assistents hi haurà restriccions de trànsit a l'entorn de la plaça, i l'Ajuntament ha habilitat un espai al polígon Francolí perquè hi restin els autocars.

L'acte servirà també per aprofitar i fer difusió de la tasca de l'ANC a la ciutat, amb la parada del Bus de la Independència a l'entrada principal de la Tàrraco Arena Plaça. “Creiem que, tot i que no sigui un acte que es faci de cara a la ciutat, hi pot deixar beneficis econòmics en restaurants, per exemple”, detalla Albert Cortés, president de l'ANC a Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia