Política

V El poble con ocarà la consulta

L'ANC crida a una gran concentració per la Diada al cor de Barcelona per donar l'empenta final al 9-N

Abans es mobilitzarà davant dels 947 ajuntaments

Amb V de votar. I de via. I de voluntat. I de victòria. Una massiva concentració ciutadana a les dues grans artèries de Barcelona, la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes, amb el vèrtex i punt central a la plaça de les Glòries, és la gran mobilització que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) proposa per l'Onze de Setembre per donar l'última empenta a la convocatòria de la consulta. I per enviar al món, amb una impactant imatge d'unitat des de l'aire, un missatge ferm: Catalunya votarà el 9 de novembre. Serà difícil, però el repte és superar les dues últimes diades. “El 2012 vam dir que volíem ser un poble lliure, el 2013 vam demostrar que ho podem ser, i el 2014 decidirem”, proclamava ahir la presidenta, Carme Forcadell.

L'entitat va fer públic aquest secret mal guardat els últims dies en l'assemblea general anual a Tarragona, que va reunir més de 6.000 persones entre membres i acompanyants a la Tarraco Arena Plaça. Hi va afegir altres sorpreses. I és que la Diada enguany serà encara més completa i excepcional, perquè si a la tarda serà massiva i centralitzada a la capital, haurà començat al matí amb una acció no menys espectacular, descentralitzada a tot el territori. L'ANC convocarà concentracions davant de tots i cadascun dels 947 ajuntaments del país per demanar el suport dels municipis a la convocatòria del 9-N que el president Mas vol fer en els dies següents, un suport que volen que es basi en la cessió dels locals i les urnes necessàries. La idea és que cada territorial acompanyi la mobilització amb activitats festives, i que després es facin les 947 preceptives fotos per a la posteritat, abans que comitives encapçalades pels alcaldes i membres de la societat civil de cada municipi s'encaminin al Parlament per solemnitzar el seu compromís inequívoc, amb algun tipus de declaració de suport, a la iniciativa del govern i la cambra.

L'ANC, que al llarg del dia recollirà totes les informacions gràfiques des d'un plató de televisió, des d'on les emetrà per canals digitals, encara es guarda una darrera acció virtual massiva per a les 20.14 h a través de les xarxes socials. Un espectacle musical final a càrrec d'Òmnium –que ja prepara per al juny una diada castellera a diverses ciutats europees i una cercavila de país per defensar l'escola catalana– tancarà la que pot ser, un cop més, la mobilització més gran de la història, que obrirà una tardor de mobilitzacions, actes i debats cada tarda de 17.14 h a 20.14 h, fins al 7 de novembre, a tot el país.

Forcadell, que feia una crida a la unitat i a no caure en provocacions, demanava el vot a les europees a forces que defensen el dret a decidir, i advertia que “no hi ha retorn possible, perquè no hi ha lloc on tornar”. “Contra la voluntat pacífica d'un poble –resumia– no hi ha res a fer.”

Deu mosaics amb líders mundials

Tal com els dos últims anys, l'ANC escalfarà motors a l'estiu amb l'objectiu també de donar més ressò internacional a la Diada. Els deu caps de setmana anteriors, així, organitzarà mosaics en deu regions de Catalunya, cadascun amb la cara d'un gran líder mundial i el lema “Mr President, we'll vote for our freedom” (‘Senyor president, votarem per la nostra llibertat'). La idea és estendre l'acció al màxim de països amb l'ajut de les comunitats a l'exterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia