Política

Mas: “Transformar les eleccions catalanes en un referèndum és l'opció més probable”

El president de la Generalitat reitera en una entrevista al diari ‘Le Figaro' que les plebiscitàries són l'opció més probable si l'Estat impedeix la consulta i després del ‘no' del Congrés de dimarts passat

Ofereix una altra entrevista a l'emissora France Info en què insisteix que ara cal centrar-se en la llei de Consultes

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en una entrevista publicada al diari francès Le Figaro, que un dels escenaris del procés es la convocatòria d'unes eleccions plebiscitàries si el govern espanyol impedeix la consulta del pròxim 9 de novembre. Tot i remarcar que aquesta seria “l'última opció”, la considera la més probable, sobretot després del ‘no' del Congrés dels Diputats de dimarts passat. Amb tot Mas recorda que la legislatura acaba al 2016 i que al 2015 hi ha eleccions generals a l'Estat.

En una altra entrevista a un mitjà francès, a France Info, Mas ha explicat aquest divendres al matí que després del cop de porta del Congrés el pròxim pas per poder convocar la consulta el pròxim 9 de novembre és la llei de Consultes que s'està tramitant al Parlament i que considera que al setembre ja estarà aprovada per poder aprovar el decret de convocatòria.

Mas ha destacat a l'entrevista que l'objectiu seria arribar a un acord amb les institucions espanyoles, però que l'oposició de Mariano Rajoy no farà aturar el procés. I ha recordat que un 80% dels ciutadans catalans estan a favor de convocar una consulta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia