Política

Junqueras: “No se m'acut un escenari sense referèndum”

En un diàleg amb Toni Comín, el president d'ERC sosté que no es tracta de triar independència sinó democràcia

Va ser al tram final d'un diàleg que ahir el president d'ERC, Oriol Junqueras, va mantenir amb l'exdiputat del PSC i portaveu de l'associació Socialisme, Catalunya i Llibertat, Toni Comín, al Born CC. A instàncies d'una pregunta sobre la posició del partit davant unes hipotètiques eleccions plebiscitàries, Junqueras va dir que aquest és un escenari que ERC no es planteja. Bàsicament perquè, al seu parer, el referèndum és la millor eina de què el poble disposa per ser consultat: “Hi haurà referèndum. Perquè és l'escenari que més consensos desperta; no es tracta de triar entre independència sí o independència no. Es tracta de dir democràcia sí o democràcia no”, va avisar. I per això, amb un “no afeblim la millor opció que tenim, per l'amor de Déu”, va assegurar que la comunitat internacional no s'oposarà a la democràcia. Junqueras va insistir que l'Estat tindrà difícil d'explicar com no es permet a una cua de ciutadans dipositar un vot a una urna de forma pacífica, i va reptar l'executiu de Mariano Rajoy què farà per impedir-ho.

De fet, gran part de la conversa entre Junqueras i Comín va girar a l'entorn de com s'ha anat teixint simpaties a l'entorn de la sobirania, i en aquest sentit el president d'ERC va vaticinar que en les properes eleccions municipals hi haurà canvis “fins ara inimaginables” a municipis de l'entorn de l'àrea de Barcelona.

Unes declaracions que prenien sentit en primera persona quan parlava Comín. Una persona vinculada a Ciutadans pel Canvi i al PSC de Pasqual Maragall i que no se sent còmode en l'actual estructura del PSC, fent el pas cap a la independència de Catalunya. Comín va relatar com durant anys havia cregut en un federalisme espanyol que reconeixia la sobirania catalana, però que això a dia d'avui és impossible. En aquest sentit, va qualificar de gran decepció la declaració de Granada del PSOE, perquè no fa cap referència al dret a decidir. Segons ell, forma part d'un 30% de socialistes que s'han trobat en aquesta situació i han iniciat un nou camí els darrers anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia