Política

Sobirania fiscal

Facilitats per tributar a l'agència catalana

Una assessoria del Garraf ofereix un servei als seus clients per pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

La paperassa i la falta de logística, principals impediments per exercir la sobirania fiscal

Amb una setantena de municipis i més de mig miler d'empreses que ja paguen els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya, el suport a la sobirania fiscal es va eixamplant de mica en mica. Aquest suport, però, s'ha d'enfrontar a un entremat administratiu i burocràtic que sovint dificulta a empreses, municipis i particulars poder tramitar els seus impostos a l'agència catalana. Amb l'objectiu de facilitar-ho, l'empresa Gestingral Grup, una assessoria de Vilanova i la Geltrú, ha decidit habilitar un servei perquè els seus clients puguin pagar els impostos a través de l'Agència Tributària Catalana. Es tracta d'un gest simbòlic atès que, gairebé de forma automàtica, aquesta tramet les dades a la matriu espanyola.

“Vam pensar que era un servei que havíem d'oferir als nostres clients, ja que el procediment és embolicat”, afirma Amadeu Pujol, director general de Gestingral. Un procediment que obliga l'interessat a presentar una sèrie de formularis i un comprovant d'ingrés a una oficina de l'Agència Tributària de Catalunya i, a més a més, exigeix fer el pagament de cop. Justament, l'assessoria ofereix la tramitació de tota la documentació de manera que el client només hagi d'efectuar el pagament. Per Pujol, el servei ha d'ajudar a exercir la sobirania fiscal, especialment a particulars, i assegura que està tenint resposta. Aquesta iniciativa s'afegeix a la campanya de Catalunya Diu Prou que insta la ciutadania a exercir la sobirania fiscal, amb la voluntat de convertir l'Agència Tributaria de Catalunya en una la futura hisenda catalana. La falta de logística i les traves administratives, però, fan que aquesta encara sigui embrionària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia