Política

Cinc-cents manifestants donen suport al culer agredit

Els veïns de Cadaqués han fet una concentració i l'Ajuntament, a petició dels dos grups municipals, ha convocat per demà un ple extraordinari

Qualifiquen els fets de Mestalla d'“intolerables”

Cadaqués dóna suport al cadaquesenc Rafel Martín Faixó, que, segons un comunicat de l'Ajuntament de Cadaqués, dimecres va rebre una “lamentable agressió” a València durant el transcurs de la final de la copa del Rei de futbol. Per això ahir a la tarda unes cinc-centes persones van participar en una concentració al passeig de Cadaqués: “Com a acte públic de suport a en Rafel i a sa família.” I per demà, dilluns, l'alcalde, Joan Figueras, ha convocat un ple extraordinari d'urgència “per tal de manifestar el suport de l'Ajuntament de Cadaqués a en Rafael i condemnar els fets ocorreguts”, que qualifica de “totalment intolerables”. El ple s'ha convocat “atenent la voluntat dels dos grups polítics municipals” (CiU i ERC).

Rafel Martín va denunciar dijous l'agressió que assegura que va rebre d'un grup de policies estatals durant la final de la copa del Rei perquè duia una estelada penjant del coll. Martín diu que durant la mitja part del matx, mentre anava cap al lavabo, els agents el van estomacar i que com a únic motiu només li van dir: “Ara veuràs, català de merda”, segons publica l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Explica que el van llançar al terra, li van trepitjar la cara i li van donar puntades de peu arreu.

D'altra banda, el portaveu de la Policía Nacional a Catalunya, Antonio Navarro, va explicar que agents que treballaven a Mestalla van demanar a Martín que s'identifiqués per imposar-li una sanció administrativa perquè havia llançat objectes al camp. Segons la policia el noi s'hi va negar i els va increpar amb insults com ara “fills de puta”.

Els grups parlamentaris de CiU i ERC demanaran explicacions al govern espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia