Política

Tardà denuncia que a la Policia Nacional hi ha alguns agents que “tenen odi als catalans”

El portaveu d'ERC a Madrid lamenta que els responsables del cos no sigui capaç de depurar “aquesta gentussa”

El director de la Policia, Ignacio Cosidó, rebutja les acusacions i assegura que al CNP no hi ha odi sinó “molt d'afecte” cap als catalans

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà afirmat aquest dimecres que al Cos Nacional de Policia (CNP) espanyol hi hagi “alguns policies” que tenen “odi als catalans” i ha lamentat que la direcció del cos no depuri “aquesta gentussa”.

El republicà ha aprofitat la compareixença del director de la Policia, Ignacio Cosidó, a la Comissió d'Interior del Congrés per referir-se a la detenció d'un seguidor del FC Barcelona durant la final de la Copa del Rei de futbol a València. En concret, el jove de Cadaqués Rafel Martin va denunciar que uns agents el van apallissar per portar una estelada al coll.

Davant d'aquests fets, ha demanat que es retiri aquests agents i s'introdueixin canvis en la formació dels policies per evitar el “marcat caràcter ideològic” que exhibeixen alguns membres del cos.

Segons Tardà, hi ha “un problema de falta de direcció política que mai corregiran i ni tan sols son capaços de reconèixer que el problema existeix”. “I com que no reconeixen que el problema existeix, m'atreveixo a afirmar que el problema continuarà”, ha afegit.

“Crec que hi ha odi, en aquest cas als catalans, per part d'alguns policies i vostès no son capaços de depurar aquesta gentussa que avui són funcionaris de la Policia Nacional”, ha lamentat.

El director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, que ha comparegut a la Comissió per donar explicacions pels incidents registrats durant les Marxes de la Dignitat celebrades el passat 22 de març a Madrid, ha negat que al CNP hi hagi “gentussa” o “odi” cap als catalans, sinó “molt d'afecte”.

“Vostè ha fet una afirmació inacceptable, que jo com a director general no puc acceptar en relació amb cap component del Cos Nacional de Policia”, ha respost a Tardà.

Cosidó també ha defensat que tots els policies protegeixen els drets i llibertats dels espanyols i ha garantit que “si es produeix qualsevol actuació individualitzada que no garanteix aquest mandat constitucional que tenim, actuarem amb el màxim rigor i contundència”.

En referència a la detenció de Martin, el responsable policial ha rebutjat que l'incident tingués a veure amb l'estelada. Cosidó ha destacat que la seguretat durant l'esdeveniment esportiu va ser un èxit, llevat aquest incident, i ha recordat que “hi havia moltíssima aficionats del Barcelona, molts dels quals portaven banderes, estelades o no, i cap d'ells va tenir cap incident amb la Policia”.

“Rebutjo de pla que l'incident fos per aquesta bandera”, ha insistit. segons ell, la detenció es va produir perquè el jove havia llançat objectes al camp i els agents van decidir esperar al descans procedir a la detenció, a la qual va oposar resistència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia