Política

Tremosa titlla de “colonial” la visita de Sáenz de Santamaría per ignorar el govern i la consulta

El candidat de CDC a les eleccions europees avisa que des d'Europa aquesta manera de fer “no s'entén”

Replica a Rajoy que els catalans ja han estat “molt imaginatius” però ara “ja han acabat de fer propostes”

El candidat de CDC a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha qualificat de “colonial” la visita de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a Barcelona per no reunir-se amb el govern i ignorar la consulta. La número 2 de Rajoy s'ha desplaçat aquest dimecres a la capital catalana per reunir-se amb el representants del sector editorial de Catalunya i de l'Estat espanyol. La trobada que ha tingut lloc a la delegació del govern estatal a Catalunya i també hi han assistit la delegada de l'executiu espanyol, María de los Llanos de Luna, i la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho.

“Tenim un govern votat per gairebé 4 milions de catalans i venir només en campanya perquè tenim eleccions, venir dos cops l'any, reunir-se només amb uns sectors molt concrets i ignorar que aquí hi ha un govern que planteja un referèndum em sembla frívol”, ha opinat Tremosa en referència a la visita de la vicepresidenta. L'eurodiputat de CiU ha avisat que això “vist des d'Europa, no s'entén”.

Tremosa ha aprofitat per respondre al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha reclamat a la Generalitat que sigui imaginativa i faci propostes dintre de la Constitució. Segons ell, els catalans ja han estat “molt imaginatius” durant molt temps fent “propostes de reforma d'Estatut o intentant articular peixos al cove”, però ara “ja han acabat de fer propostes”. “Això ja ha fracassat, nosaltres ja hem acabat”, ha replicat a Rajoy.

El candidat convergent a les eleccions europees ha reiterat que a Catalunya no li correspon fer cap proposta, “de la mateixa manera que no va ser idea dels catalans fer 17 autonomies i no 24 ó 14”. “No som ningú per dir a Espanya com s'han d'organitzar”, ha insistit.

Tremosa ha recordat que el govern escocès va plantejar una pregunta però després va acceptar negociar amb el britànic i van canviar-ne la formulació. “Estem oberts a què truqui Rajoy i li doni a Mas dia i hora”, ha apuntat. A més, ha destacat que el mandat popular és molt més ampli a Catalunya que a Escòcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia