Política

Sánchez-Camacho acusa Mas de “segrestar les festes” dels catalans “amb el procés separatista”

La líder del PP català recomana al president que renunciï a l'“amenaça” de la consulta i utilitzi “un to més moderat”

Avisa que el procés sobiranista s'encamina “al fracàs i pot trencar la convivència”

La líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat aquest dimecres el president de la Generalitat, Artur Mas, d'estar “segrestant les festes com la de Sant Jordi i la vida quotidiana dels catalans” amb “la seva obsessió i el seu procés separatista”.

En declaracions des de la parada de Sant Jordi que el partit conservador ha instal·lat a la Rambla de Catalunya de Barcelona, la líder popular ha reclamat a Mas que “recordi que Catalunya és plural i que l'esperit de Sant Jordi hauria d'estar present cada dia”.

I és que al seu parer, la petició que el president va fer dimarts perquè Europa no deixés que la “dinàmica dels estats” tingués més pes que “la dinàmica dels pobles” resulta “preocupant” i “perillosa”.

“Els estats són estats, els pobles han de viure en democràcia, i la voluntat democràtica dels pobles sempre ha d'estar d'acord a la llei. Em sembla preocupant i perillós que el president impulsi l'esperit dels pobles fora de la llei. Això no és esperit democràtic”, ha sentenciat.

De fet, la dirigent del PP català interpreta les paraules de Mas com una nova crida a poder celebrar una consulta que el PP considera “il·legal i que no es pot celebrar”.

A més, ha replicat a Mas que a Espanya “ningú posarà difícil res, però una consulta fora de la llei mai es produirà”. Per aquest motiu, ha demanat al president que abandoni el que ella considera un “to d'amenaça”, i li ha volgut “recomanar un to més moderat i tranquil”. “Jo li recordaria que la consulta no està dins la llei i la democràcia. Que no segueixi entestat amb la consulta perquè el procés va encaminat al fracàs i pot trencar la convivència”, ha advertit.

“Està obsessionat amb el procés independentista i vol segrestar la vida quotidiana dels catalans i les festes com Sant Jordi amb el procés separatista”, ha etzibat.

En aquest context, ha volgut recordar al cap del govern català que “hi ha vida fora de la consulta i del procés separatista que consisteix en governar i resoldre els problemes dels catalans”. “Li demano que ho faci, que treballi i dialogui en el marc de la llei. Els catalans estem cansats d'aquest permanent debat independentista”, ha conclòs.

La líder popular ha visitat la parada de la formació després de visitar juntament amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaria, per una residència d'avis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia