Política

Artur Mas a Camacho: “‘L'ordeno i mando' és típic de Madrid i del seu partit”

El president del govern acusa la líder del PP de Catalunya de voler imposar de voler imposar una posició minoritària sobre la majoria sobiranista

Alícia Sánchez Camacho insisteix que Catalunya “no va entrar a Europa, va entrar una nació que es diu Espanya”

El president del govern, Artur Mas, ha replicat aquest dijous a la presidenta del PP, Alícia Sánchez Camacho, en la sessió de control al Parlament, que de la mateix manera que és legítim que hi hagi gent en contra de la consulta i la independència, també ho és que n'hi hagi a favor. Davant el conflicte “evident” cal, segons Mas, votar, ja que qualsevol altra cosa és “l'ordeno i mando, típic de Madrid i del seu partit senyora Camacho”.

“Hi ha gent que diu que no ens convé la independència. Molt bé -ha argumentat el president- és legítim. Però, i els que diuen que sí? No hi conten? A vostès, els és igual que hi hagi una majoria parlamentària a Catalunya. Passen per sobre amb l'ordeno i mando”.

Mas ha demanat a la presidenta del PP a Catalunya resoldre aquest “conflicte evident fent com es fa en democràcia: votant, i no amb insults i pressions”.

Camacho, però, ha respost que per molt impecable que sigui la llei de consultes que prepara el govern, “no li pot dir als catalans que votaran per la independència perquè està fora de la legalitat”. Segons ha dit, “no pot preguntar per la independència com no pot preguntar per sortir de la Unió Europea o de l'OTAN”.

I, en aquesta línia, ha remarcat: “Està fent tot el possible perquè els catalans ens dividim. No tregui els catalans d'Espanya ni d'Europa perquè Catalunya no va entrar a Europa, va entrar una nació que es diu Espanya”.

Per la seva part, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha insistit que Catalunya sortiria de la UE si fos independent i ha reclamat eleccions anticipades. El president del govern ha contestat: “No em pronunciaré sobre això fins que no hi hagi una petició oficial d'un estat a les institucions europees per registre I això no ha passat, entre d'altres coses, perquè l'estat espanyol no ho ha demanat”.

No obstant, Mas ha detallat que tant a ell com a la UE li preocupa que a Catalunya no es pugui votar “malgrat un 80% ho vulgui”. I ha afegit: “No es preocupi perquè vostè votarà. Té moltes més possibilitats de votar vostè en unes eleccions que el 80% del poble de Catalunya, que s'ho ha de guanyar en contra de tot, fins i tot de vostè, que es presenta com a demòcrata però les seves actituds ho són poc”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia