Política

Camats: “Ara hem de posar l'èmfasi en què la consulta surti endavant”

La coordinadora nacional d'ICV reivindica el paper de la seva formació en la internacionalització del reclam del dret a decidir

Avisa que “cal decidir-ho tot: el model educatiu, de salut...”

La coordinadora nacional d'ICV Dolors Camats ha subratllat que “el més important ara mateix és que tots tirem endavant la consulta perquè els catalans votin”.

En una entrevista a El Punt Avui Televisió amb el director d'aquest diari, Xevi Xirgo, la colíder ecosocialista s'ha definit com a independentista des de “sempre”, però no ha volgut avançar quin seria el seu vot en el referèndum. “Ni sí ni no. Ara hem de posar l'èmfasi en què la consulta surti endavant. I cal donar tota la informació a la ciutadania. La gent ha de saber què implica el sí o què implica el no”.

Camats ha rebutjat les acusacions “d'indefinició” que rep la seva formació i ha afirmat que el seu partit està a favor de “trencar la situació actual” i construir un “estat sobirà a Catalunya”. Això no obstant, ha defensat que a Iniciativa hi ha gent que vol aquesta situació sigui “la independència” i altres que volen “una relació diferent”.

La diputada ecosocialista ha explicat que la seva definició arribarà en funció de “quina sigui la resposta de l'Estat” i de “la capacitat de Catalunya de fer propostes”. A més, ha recordat que la militància va demanar en l'última assemblea que es fes “una consulta interna per definir la nostra posició abans de la consulta”.

Camats també ha volgut reivindicar la feina feta per ICV en favor del dret a decidir tant a l'Estat com a Europa. “Poques forces polítiques han aconseguit internacionalitzar el reclam de la consulta com Iniciativa. Hem aconseguit el suport de la candidata dels Verds a presidir la Comissió Europea”, ha destacat. “També hem aconseguit que Izquierda Unida entengués i voti a favor del dret a decidir al Congrés. Això té un valor enorme”, ha afegit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia