Política

Adhesió de Blanes a la borsa de lloguer de Catalunya Banc

El ple ratifica per unanimitat el conveni de la Generalitat amb l'entitat per destinar pisos buits a lloguers socials

Només el PSC i el PP avalen els 705.000 euros per a inversions en via pública

L'Ajuntament de Blanes s'ha adherit al conveni que l'any passat van subscriure la Generalitat i Catalunya Banc per destinar habitatges de l'entitat a lloguers socials. La regidora d'Acció Social, Susana Ramajo, va anunciar que el tràmit facilitarà que el consistori gestioni alguns pisos del banc amb preus entre 150 i 350 mensuals, en funció de la zona i de la superfície habitable. Tot i així, va apostar per “intentar que els preus no superin el 30% dels ingressos” mensuals de cada família.

El punt es va acordar per unanimitat, tot i que el regidor d'ICV-EUiA Paco Martínez va fer notar que no era imprescindible la ratificació del ple. La regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, va alertar que Catalunya Banc va vendre fa poques setmanes la seva plataforma immobiliària al fons d'inversió Blackstone. L'alcalde, Josep Marigó, va admetre la preocupació per aquesta notícia, per la possibilitat que la Generalitat no pugui renovar la col·laboració quan expiri el primer any del conveni, aquesta tardor.

Inversions, amb el PP

El govern també va tirar endavant una modificació del pressupost d'aquest any per destinar a inversions en espais públics de zones turístiques els 705.000 euros que s'ingressaran pel cànon de l'explotació del restaurant de cala Bona. A més, s'hi van incorporar diners del romanent del 2013 per a millores al camp de futbol de la ciutat esportiva i al cementiri, entre d'altres. Però el punt només va rebre el suport del PP.

Els altres grups, en canvi, van votar en contra. La més crítica, Fàbrega, es va queixar que s'anunciï una bateria d'inversions quan falta un any per al final de mandat. I Marigó li va replicar que les obres al camp de futbol són prioritàries per a la seguretat dels esportistes i que, en els últims 3 anys, s'ha acumulat dèficit d'asfaltats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia