Política

L'oposició de Paterna abandona el plenari en solidaritat amb un regidor

L'alcalde va expulsar ahir al portaveu municipal de Compromís per “desacato”

L'oposició assegura que Lorenzo Agustí va perdre l'oportunitat d'explicar la seua presumpta relació amb Gürtel

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l'alcalde va declinar donar explicacions ahir i desaprofità l'oportunitat de contar al poble de Paterna la seua presumpta relació amb Gürtel”.

En la sessió celebrada ahir per la Corporació d'aquesta localitat de l'Horta, alcalde, es va botar el reglament que regula els plens extraordinaris, i va intervenir l'últim davant la protesta ferma del regidor de Compromís a qui, en intentar fer ús d ela paraula, li fou retirada i finalment va acabar expulsant-lo de la sessió “per desacato” en una clara mostra “del seu tarannà més antidemocràtic”, segons el regidor implicat.

“Ha pogut parlar quan li tocava i ha rebutjat fer-ho, igual que la portaveu del PP que tampoc ha volgut parlar. Era el dia d'explicar per quina raó no va denunciar les intencions de l'empresa de la trama Gürtel de fer un plec de condicions per al Servei d'Informació al Ciutadà, quan el procediment és al contrari: que l'ajuntament redacte eixe plec. Però amb la callada per resposta ens ho ha deixat ben clar”, assegura Juanma Ramon.

A més a més, en una intervenció negacionista, Agustí va dir únicament que tot era mentida. En cap moment va donar resposta clara a les qüestions concretes que des de Compromís li va plantejar. I va deixar passar la seua oportunitat d'or per a dir la seua i aclarir els dubtes al voltant de l'ombra de Gürtel en Paterna.

Davant la reacció de l'alcalde president de Paterna, la bancada de l'oposoció va decidir abandonar el plenari en considerar que “era molt surrealista que en eixa intervenció del no, amb l'hemicicle buit diga que tot està en l'acta del ple de desembre de 2010, quan va negar la seua vinculació total amb la trama”.

Com que ara resulta que la UDEF l'identifica com a persona de contacte de la trama a Paterna el conjunt de l'oposició opina que ha mentit al ple i al poble de Paterna i és per això que hom pensa que Agustí “ha de dimitir ja per higiene democràtica i perquè el seu temps com a polític ja ha passat” conclou Juanma Ramón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia