Política

El ‘Sí-Sí' obtindria el 62,2% del total de vots en la consulta del 9-N

El suport a la independència augmenta considerablement si enlloc de calcular sobre el cens total es compta sobre el nombre de vots emesos, sense l'abstenció i el vot nul

Només el 9,4% dels enquestats afirma que encara no ha decidit el sentit del seu vot i l'11,1% té la intenció d'abstenir-se

Un 47,1% del total dels cens de votants a la consulta votaria ‘Sí-Sí' el 9-N si finalment se celebra la consulta. Aquesta és l'opció majoritària segons els resultats del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que s'han fet públics aquest dimecres. El ‘no' arriba al 19,3%, mentre que el ‘Sí-No' se situa en el 8,6%. Només una de cada deu persones (9,4%) encara no ha decidit què votaria.

Però el percentatge s'incrementa considerablement si enlloc de comptar sobre el cens total -sumant-hi l'abstenció i els nuls- es compte sobre el nombre de vots emesos, que de fet són els únics que computen. D'aquesta manera, doncs, els vots del ‘Sí' a la primera pregunta pujarien fins al 74,9%, i els del ‘Sí-Sí', fins al 62,2%.

Les persones que afirmen que no tenen cap intenció de votar en aquest referèndum arriben a l'11,1%. És la primera vegada que el CEO inclou al baròmetre la pregunta que va anunciar el president de la Generalitat, Artur Mas, el passat 12 de desembre, fruit de l'acord parlamentari entre CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia