Política

Més d'un centenar de taules per votar al multireferèndum

La consulta no oficial, impulsada per moviments socials, prova ja el vot electrònic

Faran debats arreu del territori

Els organitzadors del multireferèndum van anunciar ahir que ja tenen preparades més d'un centenar de taules electorals arreu de Catalunya pel 25 de maig vinent, coincidint amb les eleccions europees. “Però en volem més. Esperem que sigui més potent que la primera onada de les consultes sobre la independència als municipis, que van tenir unes 160 taules per votar”, va anunciar ahir Gerard Batalla, un dels impulsors d'aquestes consultes populars no oficials.

El dubte és si la Junta Electoral prohibirà la celebració del referèndum, amb entre quatre i cinc preguntes, però els organitzadors confien que no hi haurà problema i mantindran la distància mínima amb els col·legis electorals. “La Junta Electoral diu que si no entorpeix el procés electoral europeu no hi ha cap problema, i això és el que farem”, va concloure en una entrevista a Catalunya Ràdio. Tot i no voler interferir sí demanen que el govern de la Generalitat prengui en consideració el resultat de les preguntes sobre el deute públic, el control energètic, la llei de la ILP, els transgènics o les locals Barcelona World a Tarragona, la línia MAT a Girona i el servei d'aigua a Lleida.

Batalla, consultat per El Punt Avui just en moments d'incertesa sobre la consulta de la independència, subratlla l'empenta per votar que demostren els moviments socials que impulsen el multireferèndum. “Els ciutadans ja poden, a més, votar electrònicament per primer cop en una votació nacional”, explica Batalla.

Multireferèndum vol servir per posar a l'agenda pública qüestions que no han passat el tall parlamentari després d'haver-ho intentat a través de la Iniciativa Legislativa Popular. Per això, des de l'1 de maig i fins al 16, es faran debats a tot el territori.

LA DATA

07.05.14
Debat sobre BCN World
organitzat per la plataforma contra el projecte amb els sindicats UGT i CGT, a Tarragona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.