Política

Rajoy: “Si algú vol reformar la Constitució és important que digui què vol fer”

El president del govern espanyol admet que a Catalunya “hi ha un problema polític de gran envergadura”

Rajoy assegura que està “obert a escoltar” el president de la Generalitat, Artur Mas, per trobar l'encaix de Catalunya a Espanya

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha insistit aquest dimarts que no és contrari “per sistema” a la reforma de la Constitució, però que quan s'obre aquest procés “és molt important saber on es va”. Així, en una entrevista a la cadena Ser, i en referència a l'encaix de Catalunya en Espanya, ha animat als qui pretenen impulsar una reforma constitucional a aclarir el seu objectiu. “Si algú vol reformar la Constitució és molt important que digui què vol fer i què és el que es vol reformar”, ha alertat.

Malgrat tot, segons Rajoy, a Catalunya, “hi ha un problema polític de gran envergadura” i per això està “sempre obert al diàleg”, però ha advertit que si el diàleg “és perquè dir que sí a una cosa a la qual ja s'hi han oposat el parlament i el Tribunal Constitucional, ho posen impossible”.

“El govern d'Espanya no pot acceptar aquesta consulta perquè és contrària a la Constitució, i si s'ha d'obrir un procés constitucional, s'ha de saber on es va”, ha afegit

Rajoy ha assegurat que ell no s'ha caracteritzat mai per ser “un senyor intransigent amb qui no es pot parlar”. I ha insistit que està “obert a escoltar” el president de la Generalitat, Artur Mas, per trobar un bon encaix de Catalunya a Espanya. De fet, confia que, al final, s'acabi trobant una sortida per “la via del diàleg i el sentit comú”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia