Política

Homs, a Rajoy: “Impedir votar el 9N és un error tan gran com recollir firmes contra l'Estatut”

El conseller de la Presidència lamenta que el president espanyol “s'excusi en arguments de legalitat” perquè és una “posició política”

El també portaveu del govern considera que el resultat de les europees condicionarà el debat sobiranista

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha denunciat aquest dimarts que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, “no s'adona que impedir votar” als catalans en una consulta sobiranista “és un error tan gran com recollir firmes contra l'Estatut que va votar el poble de Catalunya”. 

En la roda de premsa al Palau de la Generalitat per informar dels acords de govern, ha lamentat que Rajoy “s'excusi en arguments de legalitat” perquè la seva, entén, és una “posició política”. 

De fet, Homs ha fet aquestes declaracions després que el president espanyol hagi afirmat aquest matí que està disposat a dialogar sobre el procés sobiranista i qualifiqués la consulta convocada per la Generalitat per al 9 de novembre de “problema polític de gran envergadura”.

En aquest context, el portaveu del govern ha reconegut que després d'unes eleccions “sempre hi ha un abans i un després, es diuen moltes coses però el que mana és el que vota la gent”. Per tant, a partir del 25 de maig, quan se celebrin les europees, “ja veurem què passa, el resultat condicionarà aquest debat d'una manera o altra”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia