Política

Mas afirma que Catalunya és “coneguda i reconeguda” a molts llocs del món

El president de la Generalitat replica així “als que diuen que no ens reconeixeran mai enlloc”

Destaca que l'“excel·lència” de la feina de molts catalans ha estat clau per al reconeixement internacional del país

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha replicat aquest dilluns als qui diuen que Catalunya 2no serà reconeguda mai enlloc” que “ja és coneguda i reconeguda a molts llocs del món”.

El cap del govern català ho ha dit el mateix dia que tant el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, com el candidat del Partit Popular Europeu (PPE) a la presidència de la Comissió Europea (CE), Jean Claude Juncker, han posat en dubte l'acceptació internacional d'una Catalunya independent.

“Ara ens diuen alguns que a Catalunya no la reconeixeran mai enlloc. Doncs bé, a aquests que ens diuen això, i que només saben parlar de lleis, i lleis interpretades per ells mateixos, jo els dic que Catalunya avui ja és coneguda i reconeguda a molts llocs del món”, ha reivindicat.

Mas ha fet aquestes declaracions a la festa anual del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província a Cercs. En el seu discurs ha destacat l'“excel·lència” dels oficis del país. De fet, ha el president ha subratllat que Catalunya és reconeguda arreu del món “gràcies a la nostra gent que ha excel·lit en molt oficis, per exemple a la pastisseria”.

El president ha apuntat que, tot i que Catalunya és un país amb una demografia “relativament petita”, està “excel·lint” en coses “molt significatives com és la gastronomia i l'alimentació” i s'ha referit al premi a Joan Roca com a millor xef de pastisseria del món.

Al seu parer, “quan surten figures que tenen reconeixement de primer nivell, siguin del camp que siguin, és perquè a sota o al costat hi ha tota una brasa que permet que el foc estigui calent”. “Si no hi hagués aquesta gent per tot arreu del país que s'hagués dedicat a aquests oficis no tindríem el reconeixement que tenim”, ha defensat.

Mas ha rebut durant l'acte la Medalla d'Or de l'entitat i ha volgut expressar el seu agraïment per aquesta distinció, tot i que ha reconegut que està “més acostumat a rebre pals que no pas premis”. “Estic més programat per respondre quan rebo un pal que no pas per quan rebo un premi i, per tant, no sé massa bé com s'ha de fer això”, ha ironitzat. “I segurament en els propers temps encara en rebré més”, ha afegit.

De la seva banda, el president del Gremi, Joan Turull, ha demanat per al petit comerç un tracte “equiparable” al de les grans superfícies. En aquest punt, Mas ha afirmat que sempre que la Generalitat ha volgut fer alguna regulació del comerç “ens l'han tombat o volgut tombar” des de Madrid. Segons ell, a Catalunya “hi ha un model una mica més diferenciat i equilibrat que la resta de l'Estat i que se'ns va dir que era un model anacrònic, rovellat i antiquat”. Per això, ha considerat que el país necessita “més eines i capacitat de decisió per prendre decisions com aquestes, que són les que prenen tots els països normals”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia