Política

Terricabras carrega contra els atacs del PP a la llengua, la cultura i l'escola en català de les Illes

El cap de llista republicà denuncia que el govern espanyol “no ha fet mai res” per al reconeixement a la UE de la insularitat i per afavorir la connectivitat de les Illes amb Europa

El cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, ha posat aquest dissabte la lluita i defensa de la llengua, la cultura i l'escola en català com a exemple de la política “virulenta” que fa el PP i que els republicans volen combatre. En l'acte central d'ERC a Mallorca, Terricabras ha denunciat els atacs “a la butxaca, a la identitat i a la dignitat” dels illencs que es materialitzen en un espoli fiscal del 14% del PIB, cap defensa de la insularitat a Europa i una persecució de la llengua “pròpia del franquisme”. Pel candidat, “el PP és qui té més clara la unitat de la llengua i no té cap vergonya de passar per sobre la voluntat de les famílies, del professorat i de les escoles”

El candidat independentista ha denunciat que les prospeccions petrolieres, les perforacions pel fracking, atempten a la pesca i al turisme sostenible, “una font de riquesa per a les Illes”.

Terricabras ha visitat també Jaume Sastre, en vaga de fam per les polítiques educatives de Bauzà, i s'ha compromès a “fer nostres els seus objectius”. Pel republicà, “les Illes té el pitjor govern imaginable ja que hi ha pocs espais a Europa que siguin tan cavernícoles com el PP”.

Amb l'acte d'aquest dissabte a Palma i el de la setmana passada a València, Terricabras ha estat present a les principals capitals dels Països Catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia