Política

Manifestants apedreguen el cotxe de Montoro a la sortida d'un míting a Vilanova i la Geltrú

Els populars denunciaran els fets i es queixen al departament d'Interior per no evitar “la violència” de les protestes

Els Mossos detenen una persona i n'identifiquen cinc més

Un grup de manifestants han atacat el cotxe del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, quan marxava d'un acte de campanya del PPC a Vilanova i la Geltrú. Varies desenes de persones, amb banderes i pancartes anarquistes, s'han llençat a sobre del vehicle on també anava la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, li han impedit el pas, han donat cops de peu a la porta, cops de puny als vidres, han picat amb pals, li han llençat petites pedres i una ampolla de vidre que han fet esclatar a sobre el cotxe. L'incident ha acabat finalment amb una persona detinguda i cinc més identificades. Segons han informat fonts policials, el detingut és un dels manifestants que increpava el ministre i la presidenta del PP català i que va donar un cop de pal a un agents del dispositiu de seguretat.

El PP ha anunciat que, tot i no haver-se produït danys personals, denunciarà els fets i presentarà una queixa al departament de l'Interior per no haver “evitat la violència” de la protesta.

L'ambient s'han escalfat ja a l'arribada del ministre, Cristóbal Montoro, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i el candidat a les eleccions europees, Santi Fisas. Més d'un centenar de persones es concentrava a la porta del local per protestar. Barrejats entre membres de la PAH i la CGT hi havia unes vint persones amb banderes i pancartes anarquistes, que cridaven consignes de to més elevat. En arribar la comitiva de cotxes oficials, alguns d'ells s'han bolcat a sobre dels vehicles, intentant donar-li puntades de peu i cops de puny. Fins i tot hi ha hagut qui ha llençat petites pedres i grava del terra als vidres.

Durant l'acte, els crits i els insults se succeïen a l'exterior. I el moment més tens s'ha viscut a la sortida. Quan el ministre i la líder del PPC han pujat al cotxe, han vist bloquejada la sortida perquè un grup de manifestants impedia el pas dels vehicles mentre escridassaven els populars. Ha estat aleshores quan el grup amb pals i banderes anarquistes han atacat directament el cotxe del ministre, han llençat ampolles, banderes i algun objecte contundent, i han picat amb els peus i els punys els vidres del vehicle, fins que l'acció dels policies ha permès la sortida de la comitiva.

El PPC s'ha mostrat força disgustat amb l'incident i ha anunciat que denunciarà els fets perquè, segons ha dit, també s'ha intentat agredir a militants quan sortien de l'acte. A més, els populars presentaran una queixa formal al departament d'Interior pel dispositiu i l'actuació de la policia catalana. A l'exterior del local hi havia Mossos d'Esquadra, antiavalots i agents de la policia local de Vilanova i la Geltrú. Però és cert que cap d'ells ha aconseguit impedir l'episodi violent.

Segons el PPC, durant l'acte responsables del partit han telefonat al director de la Policia de Catalunya, Manel Prat, per explicar-li el que estava passant, el risc que hi havia a la sortida del ministre i que els manifestants estaven intentant bloquejar la sortida amb jardineres. Segons el partit de Sánchez-Camacho, des dels Mossos d'Esquadra no s'ha fet res més tot i avisar-los que entre els manifestants anarquistes hi havia “un grup violent” coneguts al municipi per la seva manera d'actuar a les manifestacions.

El PPC, a més, diu que no aguanta més. Han comptabilitzat ja catorze 'escraches' en aquesta campanya, i alguns d'ells violents, com el de Viladecans o el de Terrassa amb la líder del PP basc, Aratza Quiroga. És per això que ara consideren que Interior no està reaccionant davant les seves advertències i reclamen al departament i als Mossos més protecció i més actuacions per evitar aquests episodis.

Durant l'incident de Vilanova i la Geltrú s'ha pogut veure també com la majoria de manifestants s'han quedat al marge dels actes violents, i com fins i tot el grup de la PAH s'apartava distanciant-se dels més agressius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia