Política

El PP atribueix al procés l'atac al cotxe de Montoro

El ministre d'Hisenda treu importància als fets, però Cospedal, Camacho i Fernández Díaz atien el discurs de la confrontació

El ministre de l'Interior culpa el govern de l'incident i Espadaler, la seguretat del partit

El PP s'entesta a vincular les protestes que es fan contra el seu partit a Catalunya al malestar que genera el procés sobiranista, però ho desvincula absolutament de la seva acció de govern o de les polítiques que porta a terme. La formació ha decidit aprofitar que dimecres un grup de violents que lluïa simbologia anarquista va apedregar el cotxe del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, quan ell era a dins i es disposava a abandonar un míting a Vilanova i la Geltrú. El protagonista treia ahir importància a l'incident dient que l'atac “no es correspon amb el que és Catalunya; això no és Catalunya, no és Espanya”, va assegurar, i va afegir: “La democràcia està perfectament assentada entre nosaltres.” Però va ser l'únic del partit que ho va minimitzar. La que va carregar amb més duresa va ser la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que va atribuir l'acció a “radicals independentistes que diuen que defensen la democràcia”, i també a “proetarres”. I també la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va pujar al carro. Va admetre que les altres formacions polítiques li han donat suport, però tot i això va fer balanç de la campanya: els populars han viscut quinze escarnis i des de dimecres s'ha acabat el “prudent silenci” que el partit ha mantingut en aquesta campanya. Per ella, ha arribat el moment de posar fi a les agressions i coaccions. “Catalunya és molt més que tot això, i no permetrem que es vulneri la voluntat democràtica dels que fer campanya”, va concloure. Avui, el PP presentarà una denúncia als jutjats per l'atac.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, tampoc es va quedar curt i va atribuir al procés sobiranista la “situació d'agressivitat i violència” que assegura que ha viscut el PP al llarg de la campanya electoral. Tot i expressar respecte cap als Mossos, va remarcar que els agents reben ordres i va exigir una investigació. “No es pot acceptar que en un acte amb la presència d'un ministre i de la presidenta del PP s'hagi d'improvisar després amb reforços”, va afirmar, i va dir que “alguna cosa va fallar” en el dispositiu policial. Això va suposar una altra topada amb el seu homòleg català, Ramon Espadaler, que va assenyalar que va ser l'equip de seguretat del PP el culpable de les “disfuncions” amb els Mossos. El conseller va demanar que “no se'n facin lectures polítiques intencionades” i va revelar que, de moment, els Mossos han detingut una persona acusada d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i desordres públics per haver atacat presumptament un agent de la policia catalana i un cotxe de la comitiva del PP –que no era el de Montoro–. A més, s'han identificat cinc persones més.

LES FRASES

El que va passar no es correspon amb el que és Catalunya. Això no és Catalunya, no és Espanya
Cristóbal Montoro
MINISTRE D'HISENDA
L'agressió va ser perpetrada per radicals independentistes i proetarres que no volen que el PP s'expressi
María Dolores de Cospedal
secretària general del PP
El PP ha viscut quinze escarnis i des de dimecres s'ha acabat el prudent silenci que hem mantingut
Alícia Sánchez-Camacho
presidenta del pp a catalunya
Sánchez-Camacho va passar més por que durant el setge al Parlament i Montoro està escandalitzat
Jorge Fernández Díaz
ministre d'Interior
El primer error va ser de la seguretat del PP, que no va esperar l'arribada dels Mossos
Ramon Espadaler
conseller d'interior
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.