Política

Primer xoc entre Alfred Bosch i Jordi Portabella per la candidatura d'ERC

Bosch escenifica la seva presentació a les primàries per Barcelona i parla de candidatura “renovadora”

Portabella ho troba precipitat i defensa la unitat

El primer xoc entre els possibles alcaldables d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona es va escenificar ahir, després que a primera hora del matí l'actual portaveu al Congrés dels republicans, Alfred Bosch, confirmés que vol ser el cap de llista en les municipals. Al migdia, l'actual portaveu municipal del grup, Jordi Portabella, convocava una roda de premsa, que va desconvocar al cap de pocs minuts, i emetia un comunicat en què qualificava de “precipitada” la presentació de candidatures.

Bosch no va donar detalls de la seva “candidatura renovadora”, però, esperonat pel triomf d'ERC també a la capital catalana en les eleccions europees de diumenge, va insistir que el partit ha d'aspirar a ser alternativa de govern. “I, per canviar la ciutat, abans hem de canviar nosaltres mateixos.” Un canvi que ha d'anar –va prosseguir– “en la línia que ERC ha seguit a tot arreu”. Quan se li va preguntar si té el suport de la direcció nacional, Bosch va etzibar: “La qüestió no és que em donin suport ells, sinó que jo dono suport a la direcció d'ERC i a [Oriol] Junqueras.”

 Sobre la possibilitat d'acabar integrant en una única candidatura les seves aspiracions i les de Portabella i el secretari adjunt al Parlament, Oriol Amorós, que també apunta a possible candidat, Bosch, el primer a anunciar les seves intencions, va ser irònic: “De moment, la candidatura és unitària, perquè no n'hi ha cap altra.” I, més seriosament, va insistir que, si es tracta d'arribar a acords, “no s'exclourà ningú”, i que, en tot cas, la renovació que planteja no implica prescindir de “l'experiència, el bagatge” que pugui aportar Portabella, sense anar gaire lluny. Però va deixar clar que en cap cas renunciaria a encapçalar la llista en benefici de l'actual regidor, ja que “s'ha d'evidenciar l'aposta per la renovació”.

En tot cas, aquest eventual acord sembla poc factible a hores d'ara: “Estem insistint que votar és democràcia, i si ho és fora, també ho és dins el partit. Una votació mai no és un problema, ni una crisi”, va vindicar.

Per la seva part, Portabella va afirmar en un comunicat que ERC ha de buscar “una candidatura àmplia i integradora que incorpori la representació màxima”, i per aquest motiu considerava “precipitada la presentació de candidatures quan l'inici del procés de primàries, si és que es produeixen, encara no ha començat”. Seguidament, va insistir en una possible candidatura d'unitat: “El 9-N ja està en un horitzó molt proper i ens hem d'exigir anar units, perquè això ens dóna moltes més possibilitats d'èxit”, va advertir.

LES FRASES

És una candidatura renovadora. Per canviar la ciutat, abans hem de canviar nosaltres mateixos
Alfred Bosch
CANDIDAT A les primàries d'ERC
La presentació de candidatures per a les primàries, si és que es produeixen, és precipitada
Jordi Portabella
CAP d'ERC a l'ajuntament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia