Política

ERC respon que el camí el decideix el poble a les urnes

Recorda el suport als partits pro consulta a les europees

EUiA proposa una mobilització unitària per la Diada

La resposta d'ERC a les paraules de Rajoy a Sitges van venir a través del vicesecretari general de comunicació i estratègia, Oriol Amorós, que va recordar que “en democràcia el tren que va en bona direcció el decideix la gent votant”. D'aquesta manera, pretenia fer veure al president espanyol que el fet que una màquina vagi per una via que a ell no li agrada no significa que s'hagi equivocat. Per això també li va recordar els resultats electorals a Catalunya de la setmana passada en les eleccions europees: el 61% dels votants ho van fer a favor de formacions polítiques que defensen la consulta, mentre que els partits que hi són contraris només representen un 17%.

Amb tot, Amorós va insistir que ERC desitja que el temut xoc de trens entre l'Estat i Catalunya no es produeixi. “Nosaltres anem en ample europeu i Rajoy continua a l'ample ibèric”, va ironitzar el republicà, que va instar Rajoy “a respectar la voluntat dels catalans de votar”. “Ha de respectar l'escola en català o els mitjans públics de comunicació en català, i ha de respectar també l'economia dels catalans”, va concloure Amorós.

Qui ahir també es va referir a la consulta sobre l'autodeterminació va ser el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, que va apostar perquè en la propera Diada es faci una mobilització unitària sota el lema Volem votar que reivindiqui l'exercici del dret a decidir el proper 9 de novembre. “L'11 de setembre volem una mobilització conjunta perquè el país demostri veritablement que té la força i l'ambició de decidir com a poble”, va insistir Nuet durant la seva intervenció en el consell nacional d'EUiA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.