Política

Duran defensa l'abstenció de CiU en la llei d'abdicació

Assegura en un tuit que té “el vot claríssim: abstenció”, tot i que remarca que ho ha de parlar amb el president Mas

El líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés critica que PP i PSOE hagin arribat a un acord sobre la llei orgànica que permetrà coronar Felip VI sense comptar amb la federació nacionalista

El líder d'Unió democràtica i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet públic aquest dimecres la seva posició davant la votació al Congrés de la llei orgànica sobre l'abdicació de Joan Carles I que permetrà coronar rei Felip VI el pròxim 18 de juny. “Llegida la premsa d'avui, tinc el vot claríssim: abstenció”.

Duran ha fet una sèrie de set piulades a través del seu perfil de la xarxa social Twitter, en què ha revelat la seva postura sobre la llei orgànica que ahir va aprovar el govern espanyol en Consell de Ministres extraordinari i que ara haurà de passar el tràmit a les Corts.

Duran ha criticat que el PP i el PSOE hagin pactat el procés sense comptar amb la resta de partits, i en concret, s'ha lamentat que no hagi tingut present CiU. “Tot ho preparen i acorden PP-PSOE i deixen de banda a la resta. Yo me lo guiso y yo me lo como como Juan Palomo”, ha piulat a Twitter. I després ha afegit: “Que ho acordin com sempre PP i PSOE i excloguin CiU és un error d'Estat”.

A més, ha fet una crida al futur rei Felip VI perquè en futures ocasions “el nou Rei els hauria de dir que en el futur s'ha de fer d'una altra manera”.

El líder d'Unió ha assegurat que ha de parlar sobre el sentit del vot de CiU al Congrés amb el president Artur Mas, tot i que ha remarcat que defensarà l'abstenció. “Decidirem el vot a CiU. N'he de parlar amb #presidentMas, però ja he dit q defensaré abstenció. Ni me lo guiso, ni me lo como”, ha piulat.

Finalment, Duran ha explicat que aquest dimarts “PP-PSOE em van demanar signar conjuntament la tramitació conjunta de lectura única q havien pactat i vaig dir NO”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia