Política

Un 9% dels veïns trien el futur carrer Major de Riudellots

Cent quaranta-quatre persones voten com es gastaran uns 400.000 euros el 2016

L'equip de govern, satisfet

Un 9% dels veïns han votat en la consulta ciutadana per triar el disseny del carrer Major de Riudellots de la Selva. Dels 1.677 veïns amb dret a vot –s'havia d'estar empadronat i tenir més de 16 anys–, 144 persones van escollir com serà el carrer quan es reformi a fons el 2016.

D'un total de 800.000 euros que s'invertiran d'aquí a dos anys, la meitat es gastarà segons les preferències dels veïns, que des de dimarts i fins diumenge van poder votar en una urna o bé mitjançant el vot electrònic.

Dels 144 votants, 117 van votar amb l'ordinador i fent ús dels certificats digitals (Idecat o DNI electrònic) o gràcies al sobre tancat amb una contrasenya que lliurava l'Ajuntament per a la votació. L'Ajuntament preveu introduir les noves tecnologies en més votacions. El regidor de Participació, Lluís Barnés (CiU), diu que el dia amb més votants va ser el diumenge.

Segons la consulta, el carrer Major de Riudellots tindrà jardineres a la vorera més àmplia i fanals a l'altre costat, i un paviment acabat amb forma de llamborda. Des de Can Nadal fins al carrer Cellera, els cotxes aniran d'est o oest, mentre que, des de la plaça de l'Ajuntament fins al carrer Cellera, ho faran d'oest a est.

“Això ha generat debat”

Barnés diu que l'equip de govern valora els resultats. “Estem contents de la participació. És un primer pas. La consulta ha generat debat al poble, i això és bo.” Al carrer Major, hi viuen una setantena de persones. Cal recordar que en la recent consulta sobre el pressupost participat a Girona, hi van votar un 3,40% dels 72.372 veïns amb dret a vot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia