Política

Llum verd del Congrés a la llei que proclamarà rei Felip VI

La cambra espanyola aprova la llei orgànica d'abdicació de Joan Carles I amb 299 vots a favor, 19 en contra i 23 abstencions

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres la Llei d'abdicació del Rei Joan Carles. Ho ha fet per 299 vots a favor (PP, Grup Socialista, UPyD, UPN i Foro Asturias), 23 abstencions (CiU, PNB, CC i el diputat socialista Odón Elorza) i 19 vots en contra (Esquerra Plural, ERC, Compromís, Nueva Canarias i Geroa Bai). Amaiur, el BNG i el diputat socialista Guillem Garcia Gasull no han assistit a les votacions, que s'han fet de manera nominal i a peu dret. La Llei orgànica passa ara al Senat, on serà debatuda i aprovada el dia 17 també pel tràmit d'urgència i lectura única. Felip VI serà proclamat al Congrés, en una sessió conjunta amb el Senat, el pròxim 19 de juny.

IU adverteix que el model està esgotat i reclama un referèndum

El bloc del ‘no' ha estat encapçalat per l'Esquerra Plural. Els seus onze diputats, que han votat amb la frase “per més democràcia, no”, han assistit al ple lluent una escarapel·la amb els colors de la bandera republicana. Des de la tribuna d'oradors, el coordinador general d'IU, Cayo Lara, ha advertit les dues principals forces espanyoles que el model d'Estat que volen perpetuar “s'ha esgotat” i, malgrat que en aquesta ocasió puguin tancar la porta a un referèndum, els ciutadans acabaran expressant la seva opinió en unes pròximes eleccions generals que seran “plebiscitàries”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia