Política

CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP rebutgen oblidar-se de la DUI

Una moció de C's pretenia que el Parlament es comprometés a “no facilitar, promoure, encoratjar ni donar suport a una declaració unilateral d'independència”

Els partits sobiranistes prefereixen abans el referèndum del 9-N o les eleccions plebiscitàries

CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP no estan disposats a oblidar el referèndum del 9 de novembre ni descarten una declaració unilateral d'independència (DUI). Les quatre formacions s'han alineat per rebutjar una moció de C's que reclamava, en primer lloc, que el govern no donés suport a la celebració d'un referèndum sense empara legal i, en segon lloc, que l'executiu català es comprometés a “no facilitar, promoure, encoratjar ni donar suport a una DUI”. En tot cas, els portaveus dels grups sobiranistes han deixat clar que la seva primera opció és sempre la de consultar la ciutadania en referèndum. A més de C's, PPC i PSC han votat a favor d'aquests punts.

La declaració unilateral no és l'opció preferida pels partits. CiU parla d'eleccions plebiscitàries si no hi ha consulta, sense especificar què vindrà després i ERC, ICV-EUiA i la CUP volen convocar el referèndum encara que sigui declarat il·legal pel Tribunal Constitucional. En tot cas, han decidit rebutjar la moció de C's en el Ple d'aquest dijous, que pretenia un compromís ferm del Parlament en contra de la DUI i del referèndum il·legal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia