Política

Imputada per malversació la secretària d'Amer

Aguilera declararà el 20 de novembre perquè hauria pagat 27.000 euros d'un plet privat amb diners del consistori

L'Ajuntament obre un altre expedient a la funcionària, per incompareixença

La secretària interventora de l'Ajuntament d'Amer, Concepción Aguilera, ha estat imputada per malversació de diner públic. El jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners ha admès a tràmit la querella de l'Ajuntament contra la funcionària perquè el juliol del 2009 hauria pagat 27.000 euros d'un plet privat amb diners del consistori. Aguilera anirà a declarar al jutjat el dijous 20 de novembre.

L'alcalde d'Amer, Albert Plana (CiU), diu que el jutge podrà constatar que la secretària va agafar els diners públics. “Això és inapel·lable, i al jutjat es demostrarà de forma fefaent que els diners són del poble i que la secretària els ha de tornar.”

Aguilera va pagar els diners que li va reclamar el Tribunal de Comptes de Madrid, i l'Ajuntament considera que els hi ha de tornar. “Nosaltres hem presentat la querella perquè és perfectament demostrable que els diners eren per pagar un assumpte privat”, sosté el batlle.

La interlocutòria del jutge veu indicis de presumpte delicte d'Aguilera i, d'acord amb l'article 277 de la llei d'enjudiciament criminal (LEC), ha obert diligències prèvies. Aguilera haurà d'anar a declarar a Santa Coloma el 20 de novembre “en qualitat de querellada”. Aquell dia, també serà al jutjat l'alcalde “en qualitat de perjudicat”. Plana està citat a les onze del matí i Aguilera, a dos quarts d'una del migdia. Plana està molt tranquil perquè el cas “no té discussió”, assenyala.

Esperant la funcionària

D'altra banda, després de mig any de suspensió de feina i l'obertura d'un expedient administratiu a Aguilera, l'equip de govern d'Amer li n'ha obert un altre, ara per “incompareixença en el lloc de treball”. El consistori considera que la funcionària havia de tornar dimarts passat i encara no ho ha fet.

“Nosaltres estàvem disposats a admetre-la, però per damunt de tot hem de complir, fil per randa, la llei”, assenyala l'alcalde sobre el nou expedient a la secretària. La màxima autoritat d'Amer admet que a la corporació no volen veure-la més, però que han complir les normes.

Temps enrere, l'Ajuntament havia instat la Generalitat a obrir un expedient a Aguilera perquè no havia redactat ni informes sobre expedients urbanístics ni actes de plens i de juntes de govern. A més, amb l'esmentada querella presentada al jutjat per malversació, l'Ajuntament demana a l'Estat que expedienti la funcionària per “una falta molt greu”.

LA FRASE

La secretària ha de tornar els diners. Al jutjat es demostrarà que els va agafar [de l'Ajuntament]
Albert Plana
ALCALDE d'amer (CiU)

LA XIFRA

4
expedients
podria sumar Concepción Aguilera: els dos de l'Ajuntament i els que li podrien obrir el govern i l'Estat.

LA DATA

09.12.13
L'equip de govern
va expedientar Aguilera i la va suspendre de feina. És l'inici formal de les hostilitats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia