Política

El Consell de la Selva canvia d'advocats en el cas Manga

L'ens comarcal es considera “perjudicat” per l'antiga relació amb GRS i confia en el grup Roca Junyent

El PSC recorda a Balliu que el nou emblema de la institució farà canviar “poca cosa”

El Consell Comarcal de la Selva ha canviat d'advocats en el cas Manga. El president del Consell, Salvador Balliu (CiU), considera que l'ens és “perjudicat” en el cas de presumpte tracte de favor i prevaricació i que va costar el càrrec al seu antecessor, Robert Fauria, imputat. “Hem de canviar de tarannà. Per això farem l'acusació”, diu Balliu. El Consell ha prescindit del despatx Cuatrecasas, i treballa ara amb el grup Roca Junyent.

El cas Manga va sortir en la discussió del ple d'ahir. Ningú s'hi va referir explícitament, però tothom ho va entendre. El portaveu del PSC, Martí Nogué, va recordar que “han passat coses no maques” i que el canvi de l'emblema de l'ens, presentat ahir, fa canviar “poca cosa”. Després de la sessió, Nogué va dir que fa quatre mesos que reclama a Balliu “dades actualitzades” del cas Manga. El dia 26 hi ha junta de portaveus amb la presència de lletrats de Roca Junyent.

La reputació

Nogué va demanar a Balliu “que no li tremoli la mà” a l'hora de prendre decisions i que hauria estat millor “canviar l'emblema quan tot estigui acabat”. El president va recordar que “ja s'han depurat responsabilitats polítiques [...]. Estem deixant enrere la mala reputació.”

El Consell ha prescindit dels serveis de GRS, a la qual havia delegat la gestió dels tributs, cosa que ha significat un major volum de feina i el fet d'haver assumit els seus empleats, assenyala Balliu. Un dels treballadors, el tècnic de gestió tributària Joan Carles Feliu, va ser apartat d'algunes funcions.

En el ple d'ahir, el regidor de Caldes José Fernández Celada (PSC) va prendre possessió del càrrec en substitució de l'edil d'Anglès Soledad Mulero.

LA FRASE

El Consell és el perjudicat en el cas i hem de canviar de tarannà. Per això, farem l'acusació
Salvador Balliu
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE LA SELVA (CiU)

LA DATA

26.06.14
tindrà
lloc la junta de portaveus amb responsables del grup Roca Junyent, a la seu del Consell a Santa Coloma.

Triangles i quatre colors

Amb el vot a favor de CiU (12), ERC (6), ICV-EUiA (2), Millor (1) i el PP (1) i nou abstencions –set del PSC i dos del grup d'independents–, el ple d'ahir va aprovar el nou emblema del Consell. Balliu va dir que el logotip del dissenyador gràfic de Caldes Xavier Amores vol representar els 26 municipis de la comarca. Per això, “amb colors vius, s'ha volgut representar el mar, la muntanya i la plana”.

El dissenyador gràfic explica que el verd representa les Guilleries; el groc i el taronja, la plana selvatana, i el blau turquesa, el litoral. El lema de l'emblema és La comarca de les persones. El Consell informa que els triangles units amb puntes arrodonides representen col·laboració i modernitat.

El portaveu del PSC, Martí Nogué, va lamentar que el seu grup no hagués pogut participar en la tria del disseny, presentat per la comissió permanent del ple del Consell el dimarts 3 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia