Política

Les primàries a Girona del PSC s'enreden encara més

Glòria Plana no descarta continuar com a independent en el procés si els d'Avancem abandonen el partit

Ho supedita a la decisió que prengui l'assemblea que el col·lectiu celebrarà el 28 de juny

La candidata del col·lectiu Avancem a les primàries del PSC a la ciutat de Girona, Glòria Plana, podria continuar en el procés encara que el col·lectiu i ella mateixa abandonin el partit, com va anunciar ahir que faria el seu líder, Joan Ignasi Elena. En cas que els membres del moviment optin per estripar el carnet del partit, el propòsit de la candidata podria ser continuar aspirant a encapçalar la llista municipal del PSC com a independent, si té el suport dels seus companys de col·lectiu: “No hi ha cap normativa que digui que un independent no pugui presentar-se a les primàries”, argumenta.

Els estatuts donen la raó a la candidata. Exclouen la possibilitat que un militant d'un altre partit es pugui presentar, però no diuen res que ho faci un independent. Plana supedita la seva continuïtat al PSC a la decisió que els membres d'Avancem prenguin en l'assemblea que han de celebrar el 28 de juny.

Refer el PSC a Girona

Plana veu en la candidatura que encapçala una nova oportunitat –potser l'últim– de regirar almenys a Girona la dinàmica continuista que ha adoptat el partit després que Miquel Iceta s'hagi ofert com a futur primer secretari. Plana considera que Iceta “no canviarà ni una coma” del que ha estat la línia política del partit dels últims dos anys, i que ha provocat la crisi dins el PSC. Pensa que la situació a la demarcació pot ser diferent del cas nacional, en el qual Elena ja no veu possibilitats que els seus plantejaments triomfin: “Cal recordar que les primàries de Girona són obertes, i que, per tant, hi poden votar tant militants del PSC com aquells que se senten socialistes però han abandonat el partit perquè no se sentien identificats amb el projecte de Pere Navarro.”

La candidata manifesta que, mentre no se celebri l'assemblea d'Avancem que ha de determinar el futur polític dels seus integrants, ella continuarà “amb total normalitat” la seva campanya. A més, obre la porta a presentar-se a les municipals amb unes altres sigles, en cas que finalment no ho pugui fer com a cap de llista del PSC: “Sense cap mena de dubte m'ho plantejaré si arriba el cas”, afirma.

Plana va presentar la seva candidatura el 9 de juny –últim dia per fer-ho– acompanyada de Joan Ignasi Elena. En aquell moment, Avancem ja tenia decidit fer una assemblea a final de mes per decidir si continuarà dins el partit o no. La possibilitat d'haver d'acabar el procés de primàries sense ser militants del PSC, doncs, ja era una opció que el corrent crític devia haver valorat com un dels escenaris més probables.

LA DATA

05.07.14
És el dia previst per fer les primàries a Girona. Farà una setmana que Avancem haurà fet l'assemblea per decidir si es manté al PSC.

LA FRASE

No hi ha cap normativa que digui que un independent no pugui presentar-se a les primàries
Glòria Plana
candidata d'avancem a les primàries del psc a girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia