Política

Avui hi ha ple

Blanes

Blanes tindrà un consell municipal de turisme

El PP presenta avui una moció en aquest sentit a la qual el govern del PSC dóna suport

El ple preveu aprovar definitivament el ROM

El govern de Blanes (PSC) donarà suport avui en el ple a una moció que presenta el grup del Partit Popular per crear un consell municipal de turisme, atès que en l'inici d'aquest mandat el Patronat de Turisme es va dissoldre. El grup del PP proposa començar els tràmits i contactes per crear un nou Patronat de Turisme o bé un consell municipal de turisme “per dirigir, definir i canalitzar tots els recursos que, en el marc de la política turística més adient, defineixin un desenvolupament turístic sostenible”. L'alcalde, Josep Marigó, va explicar ahir que, com que el pla d'ajust no permet crear empreses o organismes autònoms, s'ha optat per un consell municipal. En la moció del PP s'exposa també que el consell municipal seria el millor espai per gestionar els fons procedents de la taxa turística.

D'altra banda, en el ple d'avui també es preveu aprovar definitivament el ROM, que inclou punts importants, com ara que les entitats puguin presentar mocions al ple, i que, quan ho vulguin fer, se les convidi a presentar la moció en la junta de portaveus prèvia a la sessió plenària. També preveu la contractació del servei de videoactes, que tindrà un cost de 17.000 euros. Aquest servei permetrà que les actes gravades en vídeo tinguin la mateixa validesa que les actes tradicionals recollides en document escrit, i permetrà estalviar hores de feina per traslladar els plens al paper.

SALVADOR TORDERA.
El portaveu del PP defensarà avui la moció per crear un consell municipal de turisme, que ja té el suport del govern del PSC, en minoria. Es descarta tornar a crear un patronat.

L'ORDRE DEL DIA

ROM.
El punt número 6 proposa resoldre les al·legacions i aprovar definitivament la modificació del reglament orgànic municipal que regularà la intervenció d'entitats en els plens.
TURISME.
Moció que presenta el PP per recuperar el Patronat de Turisme o crear un consell municipal de turisme.
DECIDIR.
El grup de CiU presenta una moció per defensar el dret a decidir i que l'Ajuntament de Blanes es comprometi en la celebració de la consulta
ATENEU POPULAR
Moció d'ICV-EUiA per posar en marxa un ateneu popular a les antigues instal·lacions del camp de futbol dels Pins
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia