Política

El ple de Blanes s'obre més a la participació ciutadana amb l'aprovació del ROM

La modificació del reglament orgànic municipal només va tenir el suport del PSC i CiU

Tots els grups van votar a favor que es creï el consell de turisme

La proposta presentada pel PP de Blanes de crear un consell municipal de turisme va tenir ahir el suport unànime del ple, però no va passar el mateix amb l'aprovació definitiva de la modificació del reglament orgànic municipal (ROM) de cara a fomentar més la participació del públic, que va tenir el suport de PSC (a l'equip de govern) i CiU; el vot en contra d'ICV-EUiA, i l'abstenció del PP. La regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, no hi era.

Paco Martínez (ICV-EUiA) va recordar que la proposta per incloure modificacions i fomentar la participació ciutadana la va recollir el seu grup a instàncies de la CUP, que no té representació a l'Ajuntament, però va argumentar el seu vot contrari pel fet que les entitats que presentin mocions al ple no tindran torn de rèplica. Tot i admetre que hi ha limitacions legals que ho impedeixen, Martínez va considerar que la llei es pot “interpretar d'una manera o altra”. El portaveu del PP va considerar la modificació innecessària: “La població ja té vies per intervenir, el ple de vegades és massa dens”, va dir. El vot en contra d'ICV-EUiA va indignar l'alcalde, Josep Marigó, que va explicar que s'han inclòs modificacions que ICV-EUiA havia demanat. “Em vénen ganes d'abstenir-me. Em sembla molt incoherent”, va considerar. Marigó va explicar que, amb la legislació vigent, els debats als plens corresponen als membres del plens, i per això el públic no pot tenir torn de rèplica. Amb tot, considera que representa una millora pel que fa a la participació.

Amb la modificació, els ciutadans que ho vulguin podran fer preguntes sobre temes que no s'han tractat en el ple, si el dia abans les han entrat al registre. A més, també s'implantarà el sistema de videoacta. Segons el nou ROM, la intervenció del públic podrà durar com a màxim una hora i no es podrà allargar més enllà de la una de la matinada. Pel que fa al consell de turisme, Joan Salmerón (ICV-EUiA) es va mostrar escèptic sobre el seu futur, mentre que Joaquim Torrecillas (CiU) va recordar que el seu grup ja havia demanat que es creés una eina semblant en un prec del ple anterior.

LA FRASE

Ens sembla fonamental que les entitats que presenten una moció tinguin torn de rèplica
Paco Martínez
Regidor ICV-EUiA

LA XIFRA

1
hora
de durada, com a màxim, podran tenir les intervencions del públic en el ple, segons el ROM.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia