Política

Mas no participa en l'entrega dels premis i assisteix al sopar privat

L'esperada trobada amb el monarca va ser cordial al vestíbul de l'Auditori

El president de Catalunya, Artur Mas, no va participar en l'acte protocol·lari de l'entrega dels premis Impulsa, però sí que va ser present en el sopar privat posterior a l'acte. La imatge del nou monarca saludant el president català, després que Mas no aplaudís el final del discurs de Felip VI en la seva proclamació com a rei, era molt esperada i es va produir just un cop acabat l'acte d'entrega dels premis al vestíbul de l'Auditori de Girona i enmig de la multitud d'assistents i d'un gran nombre de mitjans gràfics per als quals, després de parlar durant uns minuts, van posar. Mas i Felip VI van conversar al vestíbul durant aproximadament un minut en to cordial i davant la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la reina, Letícia, i la dona del president, Helena Rakosnik, que sí que va assistir a l'entrega de premis.

Arran de l'absència de Mas en l'acte protocol·lari previ, el màxim representant del govern de la Generalitat a la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona va ser el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que fa tot just unes setmanes havia dit que l'abdicació de Joan Carles I es feia per “mantenir l'empresa familiar”. En les quatre edicions precedents del Fòrum Impulsa, Felip de Borbó havia assistit sempre a bona part de la jornada i a les conferències i ponències que s'hi celebraven. En aquesta ocasió, Felip VI en el seu discurs es va excusar per no ser present en la jornada d'avui i ho va atribuir a les noves circumstàncies que viuen amb motiu de la seva proclamació com a rei. Tot i això, va garantir que els col·laboradors li farien arribar prou informació sobre el desenvolupament de la jornada.

Un menú de reis

Posteriorment, les autoritats i convidats –patrons de la fundació, empresaris i polítics– es van dirigir cap al Palau Firal, on es feia el sopar. De primer van menjar sopa de fonoll amb tàrtar de vieires i gamba de Palamós. De segon, un canaló pularda amb salsa de tòfones, i de postres núvol de llimona. Les begudes van ser dos vins de Peralada i un cava reserva de Freixenet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia