Política

Marigó nega tracte de favor a l'escola de música de Blanes

L'alcalde declara al jutjat que el conveni del 2006 amb l'Associació Banda i Cobla va ser un acord de ple, ratificat per Trias (CiU)

El denunciant, Josep Ridaura, afirma que la subvenció és irregular

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), nega que hagi afavorit l'escola de música del poble, l'Associació Banda i Cobla del col·legi Santa Maria. Marigó va anar ahir a declarar al jutjat de Blanes com a imputat per un suposat delicte de prevaricació i tràfic d'influències continuat per la querella presentada pel president del Blanes Hoquei Club Fundació, Josep Ridaura.

Des del 2006 i fins a l'any passat, l'escola de música rebia una subvenció anual de 45.000 euros. Marigó recorda que el conveni amb l'entitat va ser aprovat per unanimitat pels 21 regidors de Blanes a principis del 2006, i que posteriorment va ser ratificat per la junta de govern i per l'alcalde que el va succeir, Josep Trias (CiU), el 2010. “L'objecte de la querella és el tràfic d'influències, que s'entén per una persona. En aquest cas, hi hauria hagut mala praxi dels vint-i-un regidors del ple, dels membres de la junta de govern i de l'equip de govern que va ratificar [el 2010] el conveni del 2006”, sosté Marigó.

1,17 milions a l'hoquei

Defensat per Carles Monguilod, Marigó va donar explicacions al jutjat d'instrucció número 2 de Blanes durant una hora i un quart. El batlle va recordar que, des del 2003, el club d'hoquei ha rebut 1.177.688,70 euros i l'Associació Banda i Cobla, 418.895,32 euros. Per això, ahir al vespre, va explicar que és el club d'hoquei, presidit per Ridaura, l'entitat que no s'hauria de queixar del suport municipal.

També ahir van declarar, com a imputats, l'interventor de l'Ajuntament, Francisco Lucio, defensat per Manel Mir; i la dona de Marigó, Dori Sarrión, defensada per Carles Rubio. El regidor d'ICV-EUiA Víctor Catalan va donar explicacions com a testimoni. Iniciativa està analitzant les subvencions rebudes a Blanes pel club d'hoquei i l'escola de música durant tres anys. Sarrión va ser a la junta de l'escola de música entre el 2002 i el 2008.

Denúncia falsa

Abans que el seu client prestés declaració, l'advocat Carles Monguilod va assegurar que si el jutge de Blanes arxiva la querella i desimputa Marigó, es plantejarà denunciar Ridaura per denúncia falsa i estafa processal. “Estic content d'haver pogut declarar, amb totes les garanties”, va dir el batlle.

El denunciant va estar dues hores al jutjat declarant. Ridaura va sortir de l'edifici ratificant les acusacions denunciades en la querella. El president del Blanes Hoquei Club Fundació considera que, com a mínim, el 2006 i el 2007 l'Ajuntament no va justificar convenientment l'ajut a l'escola de música. “Són diners d'alcaldia sense precisar. No hi ha la justificació de com s'han gastat els diners.”

El responsable de l'hoquei blanenc vol saber com es pagarà la defensa de Marigó, la seva dona i l'interventor municipal. Segons explica Ridaura, les pòlisses de l'Ajuntament no cobririen els emoluments dels advocats en casos de presumpta prevaricació i tràfic d'influències.

LES FRASES

Si alguna entitat ha estat afavorida és el club d'hoquei [...] No hi ha hagut favoritisme a l'escola de música
Josep Marigó
ALCALDE DE BLANES (PSC)

LA XIFRA

45.000
euros
anuals era la subvenció municipal a l'escola de música Associació Banda i Cobla, segons el conveni del 2006.
Les subvencions del 2006 i el 2007 no estan ben justificades. Són diners d'alcaldia sense precisar
Josep Ridaura
president del blanes hoquei club fundació i querellant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia