Política

Sarkozy, detingut per declarar sobre un presumpte cas de tràfic d'influències

La policia judicial l'ha arrestat de forma provisional per interrogar-lo, situant-lo en un règim que el permet estar detingut de forma provisional fins a 48 hores

L'expresident francès Nicolas Sarkozy ha estat detingut aquest dimarts de forma provisional per declarar davant la policia judicial de Nanterre, localitat pròxima a París, sobre un cas de presumpte tràfic d'influències i violació del secret d'instrucció.

La policia, segons indiquen diversos mitjans francesos, l'han situat en un règim de garde à vue, un arrest preventiu, a mesura inèdita fins ara per a un exmandatari durant la qual està sota la jurisdicció de la policia judicial i amb assistència lletrada, fet pel qual pot ser interrogat fins a 48 hores en cas que sigui necessari.

L'arrest provisional de Sarkozy arriba l'endemà dela detenció també per part de la policia judicial del seu advocat, Thierry Herzog.

Els investigadors intenten determinar si l'expresident de l'Estat francès i el seu entorn van crear una xarxa d'informadors que els mantenien informats de l'evolució dels processos judicials que amenaçaven el polític conservador i expresident francès entre el 2007 i el 2012. Sobretot s'investiga si el seu advocat i dos magistrats més van donar a Sarkozy informació confidencial del cas Bettencourt, en què va ser imputat. Sarzkoy també se l'investiga per un presumpte finançament de la campanya electoral del 2007 per part del règim libi de Gaddafi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia