Política

Sánchez i Madina fraccionen el PSC entre oficialistes i renovadors

Catalunya és una de les poques comunitats autònomes que va donar un suport majoritari a la candidatura d'Eduardo Madina a la secretaria general del PSOE. 1.971 militants van signar pel polític basc. Tanmateix, el candidat Pedro Sánchez li va al darrere amb 1.306 avals. I tot fa preveure que la distància s'escurçarà al llarg dels dies de la campanya. Un frec a frec que ha dividit el PSC entre els que aposten per Sánchez per introduir un canvi de lideratge sense haver de sacsejar els fonaments del partit; i els que aspiren a renovar les maneres de fer política i fer girar el partit cap a postulats més ancorats a l'esquerra. Entre els socialistes catalans que donen suport al candidat madrileny, que va treballar colze a colze amb l'exministre José Blanco per fer rutllar la maquinària del PSOE, hi ha els més pròxims a l'aparell del PSC, com ara Joan Rangel, Joan Canongia i Teresa Cunillera. Tots tres són diputats a Madrid. Però, a més, Sánchez també tindria el suport de dirigents destacats, com ara Pere Navarro i Antoni Balmón.

Contràriament a això, Madina té els suports dels alcaldes i regidors del territori que ja van intentar sacsejar els ciments del PSC en qüestionar Navarro com a líder del partit. En aquest grup hi ha dirigents del món local, la majoria alcaldes electes, com ara Núria Parlon, de Santa Coloma de Gramenet –un dels noms que va sonar fins a l'últim moment per substituir Navarro–; Jordi Ballart, de Terrassa; Joan Carles Sánchez, de Sabadell, i l'alcalde de Palafrugell i líder del PSC a Girona, Juli Fernández.

El tercer candidat a liderar el PSOE, José Antonio Pérez Tapias, representant del moviment intern Izquierda Socialista, va aconseguir a Catalunya l'aval de 799 militants. Entre els socialistes que li donen suport hi ha l'exdiputat Joan Ferran.

e.a.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia