Política

Joaquim Torrecillas serà l'alcaldable de CiU a Blanes

L'actual cap de l'oposició succeirà l'antic batlle Josep Trias amb vista a les municipals del maig del 2015

Tot i el suport inicial a Marigó, troba que la gestió de l'alcalde és “molt personalista”

L'advocat Joaquim Torrecillas (Blanes, 1970) serà el cap de llista de CiU en les eleccions municipals del 2015 si no hi ha cap sorpresa majúscula. Torrecillas serà proposat com a candidat per CDC en l'executiva local del dia 15, i posteriorment serà ratificat per l'assemblea local (i pel soci de la federació, Unió).

Torrecillas és regidor a l'Ajuntament de Blanes des de fa set anys. Va formar part de l'equip de govern de l'anterior mandat (2007-2011), amb el PP i el Partit Democràtic de Blanes (PDB) com a socis. Essent alcalde Josep Trias, actual director dels serveis territorials de Salut, Torrecillas va responsabilitzar-se, entre d'altres, de l'àrea de Governació. Exerceix d'advocat i havia estat vinculat al Girona Futbol Club (2008-2012), primer com a jurista i després com a director general i conseller.

Amb cinc regidors (quatre dels quals són de CDC), CiU aspira a “recuperar alguns dels votants” que “van deixar de confiar” en la federació el 2011. Del 2007 al 2011 i amb el mateix candidat (l'esmentat Trias), els convergents van passar de set a cinc edils –de 4.363 a 2.828 vots–. Torrecillas admet que l'il·lusiona lluitar per l'alcaldia.

En l'actual legislatura, CiU ha passat de permetre l'aprovació dels dos primers pressupostos del PSC a mostrar-se més crític amb el batlle, Josep Marigó, i censurar-ne les maneres de fer. “Al principi, en Marigó va estar molt centrat en la situació econòmica, però falta lideratge i treballar perquè es creïn llocs de treball. La gestió de Marigó és molt personalista. Ho fa tot sol, sense comptar amb ningú.”

Torrecillas recorda que la número 2 del 2011 del PSC, Lurdes Fàbrega, va deixar el partit i ara és regidora no adscrita. Ara Marigó sol tenir el suport extern del PP (3 edils).

LA FRASE

La gestió diària de l'Ajuntament és cosa de Marigó. Ho fa tot sol, sense comptar amb ningú. És molt personalista
Joaquim Torrecillas
president de l'assemblea local de cdc i alcaldable de ciu

Moviments per un front comú d'esquerres

A banda de Torrecillas (CiU) i Josep Marigó, l'únic candidat en les primàries del PSC, Victor Catalan, regidor d'ICV, és l'únic candidat que s'ha presentat dins el termini de primàries dels ecosocialistes a Blanes. EUiA i Iniciativa treballen per vertebrar un front comú d'esquerres amb vista a les municipals. Hi podria haver la presència de Procés Constituent, Piratas i la CUP. Integrants d'aquests col·lectius es van trobar dissabte passat en l'assemblea Ara és demà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia