Política

El síndic de Lloret vol agilitat en l'atenció a les queixes

Teixidor va atendre 47 consultes el 2013 i insta l'equip de govern a respondre a les consultes amb més celeritat

L'Ajuntament destina 315.000 euros a amortitzar un crèdit i reduirà l'endeutament

El síndic del ciutadà de Lloret de Mar, Joaquim Teixidor, va atendre l'any passat 47 demandes (queixes o consultes) dels veïns, segons es desprèn de l'informe d'actuacions del 2013, exposat ahir en el ple ordinari de juliol. Teixidor, síndic des de fa un any i mig, demana a l'Ajuntament més agilitat a l'hora de respondre les consultes de la ciutadania.

De les 47 consultes fetes l'any passat al síndic de Lloret, l'ajuntament n'ha acceptat del tot 29, n'ha acceptat parcialment dues, n'ha desestimat quatre i n'ha arxivat cinc perquè l'interessat hi va renunciar. N'hi ha tres més que l'Ajuntament encara tramita. El mateix Teixidor ha actuat d'ofici quatre cops més.

Canvi de seu

Les principals queixes ateses per Teixidor fan referència a multes de trànsit o sorolls nocturns. 26 dels 47 demandes fetes es van fer de manera presencial a la seu del síndic, a l'edifici de Can Saragossa. Aquest any, ja ha atès una quarantena de consultes (quasi totes per correu electrònic). El síndic es desplaçarà aviat a l'antic edifici del sindicat, al carrer Sant Pere, segons va dir ahir la regidora Ester Olivé (CiU).

En el ple d'ahir, de més de tres hores i mitja, Teixidor es va referir a tres casos –un de no atès i dos d'atesos– de la seva feina del 2013. Va recordar que una veïna de 94 anys havia pogut recuperar 5.000 euros d'uns diners invertits en preferents, entre altres raons, a una carta del síndic. En canvi, va lamentar que una adolescent no fos matriculada en el mateix centre d'educació secundària del seu germà.

Teixidor va ser regidor de l'Ajuntament durant setze anys, primer en el PP, del qual va ser expulsat el 2006, i després en el grup Grup d'Independent de Lloret de Mar (GRILL). Serà síndic fins al 2018 i és el primer de la Selva.

El crèdit del pavelló

D'altra banda, l'Ajuntament de Lloret destinarà 315.000 euros (dels 777.000 del romanent de tresoreria de finals del 2013) a amortitzar el crèdit, d'1,1 milions, per construir el pavelló de l'escola Pompeu Fabra.

L'alcalde, Romà Codina (CiU), va dir que a finals del 2014 el nivell d'endeutament serà del 56% “quan a principis de legislatura era del 112%”. Aquest punt es va aprovar amb els vots de l'equip de govern (7 regidors de CiU i un d'ERC), el PSC (3) i ICV-EUiA (1). El Millor (6 vots), el PP (1) –ahir el portaveu, Enric Martínez, no hi era– i l'edil no adscrit Josep Cortés hi van votar en contra.

LA FRASE

No vull ser cap contrapoder, però em considero atrevit i crec que he empipat l'equip de govern
Joaquim Teixidor
síndic del ciutadà de Lloret

LES XIFRES

29
de les
recomanacions del síndic (d'un total de 47) han estat ateses del tot. N'hi ha hagut quatre de desestimades.
56
per cent
d'endeutament tindrà l'Ajuntament al desembre després de la modificació de crèdit d'ahir, va dir Codina.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia